Bole ir atsvaidzinošs dzēriens, ko parasti pagatavo vairākas stundas pirms pasniegšanas no augļiem vai aromātiskām garšvielām. To var dēvēt par aristokrātisku.
Lai gan Napoleona Bonaparta un viņa mīļotās sievietes Žozefīnes iecienītā bijusi bole ar vijolīšu ziediņiem, tomēr boles dzimtene ir Anglija. To sendienās gatavoja lielā apaļā traukā. Tas līdzinājās bumbai, un tieši šā trauka dēļ bole iemantojusi savu nosaukumu ("bowl" angļu val. – apaļa bļoda).
Bolēm ir īpatnēja gatavošanas tehnoloģija un noteiktas receptes. Tās parasti gatavo 10 personām. Dzērienu var pagatavot stiprāku, vieglāku, bezalkoholisku, tomēr boles pamatā parasti ir vīns, rums vai konjaks, augļi un šampanietis.
Dzērienam jābūt ledusaukstam (atdzesētam), jo bolē nedrīkst likt ledu, lai tas nekļūtu ūdeņains. Kad pieliets šampanietis, boli vairs nemaisa. Ja vēlas, lai bole nebūtu tik stipra, var pieliet arī minerālūdeni.
Parasti boli aromatizē ar citrona miziņu, kanēli un krustnagliņām.
Patiesībā Bole ir apbrīnojami viltīgs dzēriens, kā rāda pieredz nezinošajiem klupšanas akmens ir daudzums - bole ir tik garšīga, ka apstātie nav iespējams. Boles gatavošanas tradīcijas vissmalkāk izkoptas valstīs, kur ražo vīnu - Vācija, Skandināvija. Un, lai gan bole ir dzēriens, tas lieliski garšos arī kā deserts tā daudzo augļu dēļ.
Tev vajadzēs: