Būsim godīgi, ir brīži (like 24/7 ), kad gribās kaut ko saldu, bet mājās nekā nav. Ja esi biezpiena cienītājs/a, iesaku pamēģināt šo recepti.
Porcija nesanāks liela, tāpēc, ja vēlies pabarot visu saimi, nāksies vairākkāršot sastāvdaļas.
Biezpienu sacepums ar āboliem1
27
0
Grūtības pakāpe: viegla
Sastāvdaļas:
200g biezpiens
3 ēd/k skābā krējuma
4 olas
Nepilna glāze cukura
1 glāze miltu
Šķipsniņa sodas
Āboli
Pagatavošana:
1. Cukuru sakūlu ar olām, pievienoju biezpienu, krējumu, miltus, sodu. Visu sakūlu mikserī.
2. Nomizoju ābolus, izņēmu serdes, sagriezu tos mazos gabaliņos.
3. Ielēju nedaudz mīklas veidnē, 'uzbēru' daļu sagriezto ābolu. Atkārtoju procesu, līdz visa mīkla iztērēta.
4. Cepu 30 - 35 min cepeškrāsnī (180°C).
5. Kad sacepums bija izcepies, ļāvu tam nedaudz padzist. (Ja vēlies, pa virsu vari uzkaisīt pūdercukuru.)
Principā šis ir biezpiena kēkss, kuram var pievienot dažādus augļus, ogas, ievārījumu vai šokolādi.
Labu apetīti!