Tā kā ir vasara un gribās kaut ko garšīgu un veselīgu, nolēmu, ka ir jāpagatavo biezpiena torte.
Tātad, nepieciešamās sastāvdaļas:
1) 4-5 paciņas Selgas cepumu, atkarīgs, cik lielu torti grib
2) 500ml putukrējuma (es ņēmu putukrējumu, kurš jau ir ar cukuru, ja ņem parasto, nepieciešams pievienot putukrējumam kādas 2 ēdamkarotes cukura vēl, lai saldāk :)
3) 3 paciņas biezpiena
4) 1 burciņa ievārījuma (es ņēmu upeņu)
5) Augļi/ogas/marmelāde rotāšanai (pēc izvēles)
6) Krūze piena vai atdzesēta melnā kafija bez biezumiem
Pagatavošana:
Vispirms mikserī sakuļ putukrējumu līdz biezai masai. Tad šajā masā pamazām, pa karotei iecilā biezpienu, līdz viss biezpiens iecilāts. Tālāk sameklē pamatni uz kuras taps torte (es ņēmu virutves dēlīti). Uz šīs pamatnes uzklāj cepamo papīru. Tālāk ņem Selgas cepumus un mērcē pienā vai kafijā (esmu izmēģinājusi abus variantus, mērcējot pienā tortei būs maigāka garša, mērcējot kafijā stiprāka). Kad cepums izmērcēts kārto pamatni (es kārtoju 4*5 cepumi). Uz pamatnes klāj biezpiena-putukrējuma masu. 2. kārta. Izmērcēti cepumi, pēc ievārījumu, ievārījumam pa virsu masu 3.kārta Atkal cepumi izmērcēti,ievārījums, masa 4.kārta Izmērcēti cepumi un masa pa virsu un malām, lai visu nosegtu. Un visbeidzot dekorējam torti. Kad viss pabeigts liekam ledusskapī (vismaz uz nakti), bet, jo ilgāk torte nostāvas, jo gardāka.