local-stats-pixel fb-conv-api

Biezpiena torte :>2

Sveiki spocēni,diemžēl raksts būs bez bildēm, jo ir saplīsis fotoaparāts.

Tātad, vēlos jums pastāstīt kā var uztaisīt, garšīgu, diezgan ātri pagatavojamu biezpiena torti :)

Tātad, mums būs vajadzīgas šādas lietas/sastāvdaļas;

1) vairākas "Selgas" cepumu paciņas, ieteicams šokolādes vai parastos.

2) Biezpiens, ja ir diezgan graudains, tad jāņem būs viņu caur sietiņu jāizspiež ar rokām, lai nebūtu tāds, vai arī vienkārši ņemat 9% ;D

3) Nedaudz sviests 50-100grami'

4) 1/2 glāzes piena

5) Cukurs, 2ēdamkarotes apmēram, ja godīgi, tad cukura daudzums atkarīgs no jums pašiem, cik saldu vēlēsieties.

6) Marmelāde, vēlams laimas ar to cukuru pa virsu ;D, 1-2paciņas arī atkarīgs no jums, cik daudz to marmelādi vēlaties.

7) Kakao


Ja vēlas, tad var vēl likt klāt mandeļu gabaliņus, vai riekstiņus, der arī rozīnes, precīzāk, kā kuram labāk patīk/garšo.

Tad nu sākam ar tortespagatavošanu.

Ņemam sviestu un ieliekam traukā, pieberam klāt cukuru. Ja sviests ir ciets, tad pirms beram cukuru, uztaisam tā saukto "silto ūdens peldi", būs daudz vieglāk samaisīt, samīcīt cukuru ar drusciņ pakusušu sviestu.

Kad esam samīcījuši sviestu ar cukuru, ņemam biezpienu, ja tas ir 9% tad metam visu uzreiz iekšā un mīcam, ja tas ir graudains 25%, tad caur sietiņu viegli izberžam cauri un samīcam.

Tālāk, ņemam marmelādi un sagriežam kubiņos, sadrupinam riekstus un metam visu klāt mūsu biezpiena masai. Visu uzmanīgi samaisam.

Tālāk, mēs izņemam no paciņas selgas cepumus un ielejam mūsu pienu "dziļajā" šķīvī, vai lēzenā bļodā.

Paņemam kādu trauku, vai milzīgu šķīvi, uz kā būs tā kūka, tad ņemam selgas cepumus un 1 pusi viņiem apmērcējam(knapi, tik lai būtu drusciņ drusciņ mīksts) un uzliekam kā pamatu ( 5x5, 6x6, kā vēlas), iemērcēto pusi uz augšu. Pēc izklāšanas uz apmērcētās cepumu puses uzklājam biezpiena kārtu un izlīdzinam.Tad vēl tikpat cepumus apmērcējam no abām pusēm, arī knapi, lai būtu drusciņ mīksts, tad atkal uzklājam biezpienu. Un tā cik vien lielu/augstu torti vēlamies, es parasti lieku 2-3 biezpiena kārtas. Uzliekam augšējo cepumu kārtu un noliekam malā.

Pienācis laiks "glazūrai".
Ņemam 1-2tējkarotītes kakao un ieberam krūzītē, tad vēl paņemam 1tējkarotīti cukuru un arī ieberam krūzītē, samaisam. Tad ņemam pienu un uzkarsējam, tā lai kakao pūlveris šķīstu ārā, tā pat kā cukurs, uzkarsējam nevis uzvāram!
ielejam pienu krūzītē, bet ielejam tā, lai nav īpaši šķidrs, un biezs. Nu, vajadzīgs drusciņ biezāks nekā dzeramais jogurts.

Tad kad esam dabūjuši kakao masu, pārlejam virsējo cepumu kārtu ar mūsu kakao, izklājam pa visu tortes virsu un atstājam uz galda kādas 5min, lai kakao atdziest. Pēctam kad kakao atdzisis liekam ledusskapī, uz 1-2h.


Kad pagājis laiciņš, izņemam torti un sagriežam, griežam pa rievām kuras var redzēt :)

Tad nu mēs ņemam karotīti un ēdam nost, ja vēl uztaisa kakao dzērienu klāt, tad no garšas, kuņģis otrādāk apvelsies.

Pa brīvdienām iespējams piemetīšu bildes, ja dabūšu fotoaparātu.

Tad jau redzēs ;)

Labu apetīti, un līdz nākošajam, manis veidotajam rakstam :)

p.s, tortei jāsanāk apmēram tā, kā parādīts bildē, bildi ņēmu no google :>

71 9 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Ēdot būs vēl labākas sajūtas :D

1 0 atbildēt

;D + nya nya

0 0 atbildēt