Dažreiz uznāk nostaļģija pēc ēdieniem no padomju laikiem, ja vēl no iepriekšējās dienas pusdienām palikuši novārīti rīsi. Mana recepte ļoti vienkārša.
Dažreiz uznāk nostaļģija pēc ēdieniem no padomju laikiem, ja vēl no iepriekšējās dienas pusdienām palikuši novārīti rīsi. Mana recepte ļoti vienkārša.
Man bija 400 gr vājpiena biezpiena. To vispirms izrīvēju, lai nav lielo kunkuļu, tad pievienoju 200 gr skābo lauku krējumu, vēl pievienoju pus glāzi mannas, pāris karotes cukura un atstāju uz 15 minūtēm, lai manna sabriest.
Rīsus ar dakšiņu sabakstīju, jo tie bija no iepriekšējās dienas mazliet salipuši.
Biezpienam pievienoju rīsus, 2 sakultas olas, garšai tējkaroti vaniļas cukura, vēl šķipsniņu sāls un nažagalu sodas. Visu kārtīgi sajaucu.
Cepamo papīru pārziežu ar svaigu sviestu un pārkaisu plānā kārtā ar smalkajām auzu pārslām.
Izklāju vienmērīgā kārtā sagatavoto biezpiena - rīsu masu ar piedevām.
Plānā kārtā vēl virsu nogludinu, pārziežot ar skābā krējuma kārtiņu. Vēl pārkaisu ar cukuru. Ja kādam garšo kanēlis, var pārkaisīt ar cukura - kanēļa maisījumu.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 20-30 min, kamēr virskārtiņa sāk apcepties.
Gatavs. Ēdams tāpat vēl silts.
Padzisušu var griezt gabaliņos un ēst kā saldo kopā ar rabarberu ķīseli.