Sastāvdaļas Pamatam 2 paciņas Selgas cepumu 120g sviesta Sviests 200g - o,65 Ls Vairāk Pildījumam 600ml saldā krējuma 360g 0,5% biezpiens Biezpiens 200 g - o.37 Ls Vairāk 4 ēd. karotes cukura 1 paciņa želatīna (15g) 1 tēj. karote vaniļas cukurs Virsai želatīns + mellenes Pagatavošana: 60 min.
Sasmalcina cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu. Var variēt un pievienot vairāk cepumu vai mazāk sviesta. Pēc pašu izvēles, gribat cietāku vai mīkstāku masu. Tad masu ieklājiet vienmērīgi tortes formā un lieciet ledusskapī.
Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Biezpienu izberž caur sietu. Uzbriedina želatīnu un izkausē siltā ūdens peldē. Putukrējumā iecilā biezpienu un pievieno želatīnu. Mazliet atstājam želatīnu, vēlāk noderēs. :)
Ņemam no ledusskapja ārā mūsu veidni un lejam virsū putukrējuma masu. Rotājam ar mellenēm, kurām pāri pārlejam pāri palikušo želatīnu. Pēc izvēles tortes malas var apkaisīt ar cepumu drumslām. Liekam atkal ledusskapī uz pāri stundām. Labāk jau taisīt vakarā, lai brokastīs būtu ņamma!
Labu apetīti! :)