local-stats-pixel

Biezpiena cepumi5

Par gari laiki nolēmu ielikt rakstu ar cepumu recepti.:) Cepumi iznāk ļoti garšīgi.:)

Tātad, sastāvdaļas:

Milti (daudzumu nemāku teikt, jo tas ir atkarīgs no mīklas daudzuma)

2 vai 3 olas

Sviests (pēc acu mēra, nu apmēram 200 g varētu būt)

cukurs 1 glāze

šķipsniņa sāls

biezpiens apmēram 200 g

Kanēlis

1 tējkarote cepamā pulvera

Pagatavošana:

traukā iesit olas, pievieno cukuru un sāli, nedaudz sajauc, lai ola ir vienmērīgi sajaukta, tad pievieno biezpienu, visu samaisa, pēctam pievieno miltus sajauktus kopā ar cepamo pulveri, masai ir jābūt tādai lai kad ar rokām mīca, tā nelīpst pie pirkstiem. Uz galda uzklāj vai u cepamo papīru, vai autko citu, lai varētu izrullēto mīklu sarullēt rulletē. Uz cepamā papīra nedaudz miltus uzber, tad mīlku liek uz papīra un izrullē, uz izrullētās mīklas uzber kanēli un tam paber virsū nedaudz cukura, tad mīklu sarullē rulletē un mīklu ietin papīrā un liek ledusskapī uz 30 min.

Izņem mīklu no ledusskapja un papīru noņem nost, tad to sagriež šķēlītēs un liek uz pannas, cepj 170 grādos apmēram 30 - 35 min.

P.s. Kanēļa vietā var izmantot arī ievārijumu un pie cukura var pievienot vaniļas ckuru, tas ir atkarīgs no gaumes, kas kuram garšo.

40 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

Cepamo papīru gan negribētu ēst, iemīcītu ar miltiem.emotion

0 0 atbildēt

Es tādus kad salā strādāju taisiju un smēju, ka cilvēciņi pērk pa 7,50ls kg viņus :)

0 0 atbildēt