Nav ideju, ko likt uz kāra zoba?Lūk,šeit ir fotorecepte biezpiena bumbiņām! Ķeramies pie darba!
Biezpiena bumbiņas12
Sastāvdaļas:
- 800g biezpiens
- 1 gl cukurs
- 2-3 gl milti
- 3 olas
- ½ tējkarote soda
- nedaudz vaniļas cukurs
- eļla cepšanai
- pūdercukurs bumbiņu pārkaisīšanai
Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, samīca, tad pievieno miltus un sodu. Miltu daudzumam jābūt tādam, lai mīkla būtu stingra un varētu veidot bumbiņas.
Veidojot bumbiņas, ja nedaudz mīkla līp pie rokām, var rokas ieziest ar miltiem. Uz šķīvja vai dēlīša, kur tiks liktas izveidotās bumbiņas, jāuzkaisa milti.Bumbiņu lielums apmēram 2 cm diametrā.
Eļlu katliņā uzkarsē, bet nevārā. Kad eļla pietiekami uzkarsusi, liek tās katlā. Vāroties, bumbiņas pašas grozās, bet lai apceptos vienmērīgi, ar dakšīņu jāpagroza. Cep līdz paliek zeltaini brūnas.
Ja nav tāda paša katliņa,kā šis-neuztrucies,var izmantot arī parasto...
Liek uz šķīvja (ja nav sietiņš, tad ērti ņemt ar putu karoti, jo liekā eļla notek atpakaļ katliņā), kas izklāts ar virtuves papīra dvieli, lai liekā eļļa sasūcas papīrā. Bet ja eļļa būs pietiekami karsta, tad bumbiņas nepiesūcas er eļlu.
Kad bumbiņas atdzisušas, pārkaisa ar pūdercukuru.
Labu apetīti!