Iepriekšējais raksts, kas bija saistīts ar kokteiļiem bija par alkoholiskajiem. Kāds man ieteica uztaisīt par bezalkoholiskajiem, tāpēc tā arī izdarīju. Rakstā iekļaušu 10 bezalkoholiskos koteiļus, varbūt tie nav labākie, bet būs vairākas daļas.
Bezalkoholiskie kokteiļi0
50
0
Saldais ziemu kokteilis. Sastāvs- 2 apelsīnus, 1 neliels banāns, 70 g Dansukker Dzidrā cukura sīrups, 200 ml piena vai jogurta ar zemu tauku saturu. Pagatavošana- Augļus nomizo un apelsīnus atbrīvo no sēklām. Liek blenderī kopā ar sīrupu un pienu vai jogurtu un sajauc visas kokteiļa sastāvdaļas vienmērīgā masā. Ielej 2 glāzēs. Pasniedz nekavējoties. Banānus un apelsīnus var aizvietot ar citiem augļiem pēc jūsu garšas.
Aukstais zemeņu kokteilis. Sastāvs- Svaigas zemenes: 2 tases Cukurs; 1 – 2 ēd. k. Vaniļas cukurs: ½ ēd. k. Auksts vai gāzēts ūdens: 1 tase Svaigi spiesta citronu sula: 1 ē. k. Zemenes sagriež sīkos gabaliņos, pārkaisa ar cukuru, vaniļas cukuru un uz divām stundām ievieto ledusskapī. Kad sāk izdalīties sula, zemenes liek blenderī un sablenderē ar aukstu vai gāzētu ūdeni, kuram pievienota citronu sula. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru. Dzērienu izkāš un pasniedz atdzesētu.
Reklāma
Ogu kokteilis. Sastāvs- Saldētas zemenes: ½ tase Saldētas mellenes: ½ tase Saldētas avenes: ½ tase Svaigas avenes: ½ tase Piens: 1 ½ tase Cukurs: 3 ēd.k. Pagatavo-Ar blenderi sablenderē saldētas zemenes, 1 ēdamkaroti cukura un ½ tasi piena. Ja vēlas, pienu var aizvietot ar jogurtu bez piedevām vai saldējumu. Atdzesētās augstajās glāzēs pilda pirmo kokteiļa kārtu. Tad sablenderē saldētās mellenes, 1 ēdamkaroti cukura, ½ tasi piena un pilda glāzēs otro kārtu. Trešajai kārtai blenderī sablenderē saldētās avenes, 1 ēdamkaroti cukura, ½ tasi piena un atkal iepilda glāzēs. Rotā ar svaigām avenēm un nekavējoties pasniedz.
Piena kokteilis. Sastāvs- Sīrups (pēc jūsu garšas) : 30 ml Saldējums: 100 g Piens: 100 ml. Pagatavot- Visas sastāvdaļas sakuliet blenderī un lejiet \\\"highball\\\" glāzē. Dekorējiet pēc vēlēšanās un pasniedziet.
Zemeņu kokteilis. Sastāvs- Zemenes: 100 g Piens: 2 gl. Krējuma saldējums: 4 ēd.k. Pagatavot- Zemenes pārlasiet, nomazgājiet un apžāvējiet. Pienu sablenderē ar saldējumu, pārlejiet uz augstu glāzi un pievienojiet smalki sagrieztas zemenes. Dekorējiet pēc vēlēšanās un pasniedziet.
Reklāma
Kokteilis no augļu sulas. Sastāvs- Augļu sula: 1/2 gl. Krējuma saldējums: 100 g Citrons: 1 gb. Pagatavot- Sulu ar saldējumu sablenderējiet. Lejiet kokteiļglāzē glāzē un kokteilī iespiediet dažas piles citrona sulas. Dekorējiet pēc vēlēšanās un pasniedziet.
Odziņa kupenā. Sastāvs- Zemeņu sīrups: 20 ml, Persiku sula: 50 ml, Citronu sula: 30 ml, Saldējums: 100 g, Zemenes: 60 g. Pagatavot- Ogas sagrieziet un lieciet \\\"Margarita\\\" glāzē. Pārējās sastāvdaļas sablenderējiet un lejiet glāzē. Dekorējiet ar putukrējuma cepurīti un pasniedziet.
Juliāna. Sastāvs- Aprikožu sula: 50 ml, Ananāsu sula: 50 ml, Persiku sula: 50 ml, Grenadīns: 20 ml, Citronu sula: 30 ml, Mango sula: 50 ml. Pagatavot- Visas sastāvdaļas lejiet kokteiļglāzē ar ledu un viegli samaisiet. Dekorējiet pēc vēlēšanās un pasniedziet.
Reklāma
Eksotiskais apelsīns. Sastāvs- Apelsīnu sula: 1/2 Mango sula: 1/2 Bitter Angostura: apmēram viena lāse. Pagatavot- Visas kokteiļa sastāvdaļas sablenderējiet ar ledu. Lejiet \\\"highball\\\" glāzē, dekorējiet pēc vēlēšanās un pasniedziet.
Ekvilibriums. Sastāvs- Saldējums: 1/2 Piens: 1/2 Banāni: 1/2 gb. Sīrups \\\"Blue Curasao\\\": divas lāses Grenadīns: divas lāses. Pagatavot- Saldējumu, pienu un banānu sakuliet blenderī ar ledu. Iegūto maisījumu lejiet divos šeikeros. Vienai daļai pievienojiet grenadīnu, otrai - \\\"Blue Curasao\\\" un sajauciet. Dzērienu no abiem šeikeriem vienlaikus uzmanīgi pārlejiet uz kokteiļglāzi, iegūstot kokteili no divām kārtām. Dekorējiet pēc vēlēšanās un pasniedziet.