local-stats-pixel fb-conv-api

Beļģu kartupeļi - Frī! mmm18

118 4

Es Jums pastāstīšu,Kas ir Beļģu frī kartupeļi? pagatavoti no labākajiem svaigajiem kartupeļiem, bagāts ar vitamīni neregulāras formas ar rokām sagriezti kartupeļi, vismaz 11 mm biezi pagatavoti pēc labākajām Beļģu tradīcijām (divreiz cepti) mīksti no iekšpuses, kraukšķīgi no ārpuses izteikta kartupeļu garša ar mazu tauku un kaloriju saturu pasniegti papīra tūtiņā ar mērci uz tiem emotion

Reklāma
Reklāma
118 4 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 18

0/2000

2 reizes cepti eļā, tur tiešām ir maz kaloriju...  Un kartupelis pats par sevi arī ar vitāmīniem tik bagāts ka vienā ēdienreize nedēļas devu droši vien uzņem emotion

Pērkot preci pa 0.99Ls, saņemiet klāt bonusa vitamīnus... :D 

19 3 atbildēt

2x cept ir OK, bet izlaists būtiskākais - pirms cepšanas sagrieztos kartupeļus obligāti jāmērcē stundu aukstā ūdenī...

5 0 atbildēt

BeFrites labu labais ēstūzis. 

Gribu tikai pievienoties NC teiktajam par noturēšanu ūdenī.

 

Āāā, daini, ja ievietosi ķiploku mērcītes recepti, būsi mans dievs! :D

5 0 atbildēt

vakar tieši nopirku superakcijās kuponu pa 0,99Ls uz šiem kartupeļiem emotion

1 0 atbildēt

Ak, Dievs, kā man sagribējas frī kartupeļus, 16.00 jābūt servisa ar autiņu, labi, ka pa ceļem ir Hesītis, ieskriešu pēc kartupeļiem.

1 0 atbildēt

Viss veselīgākie ko kartupeļiem taisīt, tas ir vārītus. Ceptie, eļļā ir ļoti kaitīgi.

0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

:)) mmm

0 0 atbildēt

man sāk iskatieitas ka pavaars esi

0 0 atbildēt

Tātad no parastiem mājas gatavotiem kartupeļiem frī, šie atšķiras tikai ar to ka eļļā vāra 2x? pff...

 

Un es nezinu kāpēc, bet man kartupeļi frī garšo ar pipariem un viss, īstenībā visi veida kartupeļi. :D 

0 1 atbildēt

Redz, viss jau būtu baigi forši, bet tas apraksts liekas baigi pazīstams! Agrāk strādāju beļģu bistro Latvijā un činīju autentiskus beļģu frī.

Tātad, ja gatavosiet pēc šīs receptes, tad čiks vien sanāks, jo apraksts ir pārkopēts, bet galvenās lietas: Kādai jābūt kartupeļu šķirnei, cik ilgi jānotur kartupeļi svaigi ūdenī + skalošana, kādas ir temperatūras cepšanas laikā- katrā no reizēm tās atšķiras- nekas no tāv nav pieminēts!!

Tā kā nestāsti, ka šie ir beļģu frī kartupeļi! Tolaik vēl patestējām befrites kartupeļus, nu ļengani bez gala, no tā laika arī nevienam neiesaku ņemt tur.

0 1 atbildēt