Sastāvdaļas biskvītam:
4 olas,
4 ēdamk. cukurs
4 ēdamk. milti
Sastāvdaļas vārītajam citronu krēmam:
50 g sviests
4 ēdamk. cukurs
200 ml saldais krējums
2 olas
2 ēdamk. milti
vaniļas ekstrakts
4 ēdamk. citrona sula
citrona miziņa
150 g sviests
Sastāvdaļas mastikai:
200 g maršmelow zefīriņi
400 g pūdercukurs
Gatavojam biskvītu:
1) Atdalam olu baltumus no dzeltenumiem.
2) Sakuļam olu baltumus līdz pufīgiem baltiem mākoņiem.
3) 4 olu dzeltenumiem pievienojam 4 ēdamk. cukuru. Sakuļam.
4) Olu dzeltenumu masu pievienojam olu baltumiem, iesijājam 4 ēdamk. miltu. Visu iecilājam.
5) Masu ieklājam lielā paplātē un cepam 180 grādos 15 min. līdz zeltaini brūns.
Gatavojam vārīto krēmu:
1) Katliņā liekam 50 g sviestu un 4 èdamk. cukuru, izkausējam un vāram līdz burbuļo un veidojas karamele.
2) Pievienojam 200 ml saldo krējumu, uzvāram līdz burbuļiem.
3) Pievienojam 4 ēdamk. citronu sulu un ierīvējam puscitrona miziņu.
4) Atsevišķā traukà 2 olas samikserējam ar 2 ēdamk. miltu.
5) Olu masu miksējo pievienojam saldkrējuma masai. Nepārtraukti maisām līdz sabiezē.
6) Atdzesējam krēmu pilnībā aukstā ūdens peldē.
7) Saputojam 150 g sviestu un pievienojam krēmu. Visu kopā saputojam.
Gatavojam mastiku:
1) Katliņā izkausējam 200 g maršmelow zefīriņus. Sākumà pievienojiet mazliet ūdens.
2) Pārlejam karstumizturìgā traukā, pa daļām pievienojam 400 g pūdercukuru. Mīcam un mastika gatava.
3) Iekrāso ar partikas krāsvielu sev tīkamās krāsās.
200 g maršmelow zefīriņi - tos latviski sauc par pastilām + nevajag rakstīt pusangliski/puslatviski.
Tā bārbija pa vidu sabojā visu paskatu - izskatās bezgaumīgi un atgādina kaut ko no amerikāņu vecpuišu ballītēm, kur no lielas tortes izlec lēta striptīzdejotāja par godu topošajam vīŗam...