Sastāvdaļas Banāni (no viena banāna sanāks 2 gab.) Šokolāde vai šokolādes glazūra (nopērkama lielveikalos, mazās kastītēs, jāliek ūdens peldē un viņa izkusīs) Kokosu skaidiņas, krāsainās bumbiņas un kristāliņi, smalki sadrupināti cepumi, utt. (rotāšanai) Pagatavošana: 15 min.
Banānu sagriež uz divām pusēm un katra banāna vienā galā iedur kociņu vai kaut ko tml., lai varētu turēt. Sagatavo šokolādes šķidro glazūru vai arī izkausē melnās šokolādes tāfelīti un ielej trauciņā. Rotāšanai paradzētos dekoriņus arī ieber atsevišķos trauciņos (katru veidu savā trauciņā). Es parasti izmantoju vismaz 3 dekorācijas, lai interesanti izskatās (garša jau arī mainās :) ). Banānus, kuri sadurti uz kociņiem, iemērc šokolādes glazūrā, tad ieliek trauciņā, kurā ir dekoriņi (tā, lai dekoriņi kartīgi aplīp apkārt banānam) un liek uz šķīvja. Tā izdara ar visiem banāniem un liek ledusskapī, lai šokolāde sacietē. Ja izmantojāt speciālo glazūru, tad tā sacietēs apm.10-15 minūtēs, ja izmantojāt kausētu šokolādes tāfelīti, tā cietēs ilgāk!
Un... Labu apetīti!