Pavasarīgs ēdiens veselīga dzīvesveida piekritējiem un dzīves baudītājiem. :D
Baguette française avec des œufs Benedict et asperges12
Vajadzēs:
Svaigi sparģeļi – 1 bunte
1/2 laima sula
Svaiga bazilika lapiņas - 5 gab.
Svaigas piparmētras lapiņas - 6 gab.
Maskarpones siers - 1 ēdamkarote
Medus - 1/2 tējkarote
Bagete - 1 gab.
Ķiploka daiviņa, nomizota, pārgriezta uz pusēm - 1 gab.
Svaigs lasis - 300 g
Olas - 4 gab.
Etiķis - 2 ēdamkarotes
Akmens sāls, svaigi malti piecu graudu pipari - pēc garšas
Olīveļļa cepšanai
1. Gatavo krēmu. Katlā uzvāri ūdeni. Sadali divās daļās sparģeļu buntīti, vienu daļu sparģeļu salauz stienīšos un liec katlā vārīties aptuveni 3 minūtes.
2. Liec sparģeļus traukā, pievieno laima sulu, piparmētru un baziliku.
3.Sablenderē un caur sietiņu nospied šķidrumu.
4. Pievieno maskarpones sieru, sāli un medu. Sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.
5. Sagatavojam bageti. Pārgriez bageti uz pusēm un tad šķērsām, ierīvē ar ķiploka daiviņu un grauzdē uz sausas, sakarsētas pannas. Sadali gabaliņos.
6. Kad maize ir apgrauzdēta, sausā pannā grilē pannā atlikušos sparģeļus.
7. Uzsmērē uz grilētās bagetes sparģeļu krēmu, kārto uz tā grilētos sparģeļus un lasi, kas sadalīts gabaliņos.
8. Uzliec olas, pievieno sāli un piparus.
9. Pirms pasniegšanas dekorē ar zaļumiem