Jeb ogu uzpūtenis ar saldā krējuma krēmu. :) Neticami garšīgs!
Baca mousse cum cremor11
Vajadzēs: 1 glāze dzērveņu, 1/2 glāze cukura, 1/2 glāze mannas, 1 litrs ūdens.
Dzērvenes vāra nelielā karstā ūdens daudzumā. Dzērvenes saspiež. Izkāš, pievieno cukuru. Kad sāk vārīties, ber lēnām klāt mannu. Maisot vāra kādas 10 minūtes. Strauji atdzesējot aukstā ūdens peldē, sakuļ ar mikseri, kamēr masa paliek gaiša un stingra.
Vajadzēs: 200g saldā krējuma, 100g cukurs, 10g želatīns.
Lej krējumu katliņa (aukstā) un puto līdz veidojas putas. Tad pievieno cukuru, tad pievieno izkausētu želatīnu, kuru pārlej ar ūdeni un ļauj tam uzbriest 20 min, tad izkausē karstā ūdens peldē.
Tadāāāā!!!