Kad gribas panašķoties, bet pēc lielas izēšanās jaunajā gadā sāc apdomāt saldumu ierobežošanu, palīgā nāks auzu pārslu cepumi!
Kad gribas panašķoties, bet pēc lielas izēšanās jaunajā gadā sāc apdomāt saldumu ierobežošanu, palīgā nāks auzu pārslu cepumi!
Tev būs nepieciešams:
*) 2 olas
*) apmēram 2 glāzes auzu pārslu
*) gandrīž glāza miltu
*) pusglāze cukura
*) 3 saujas žāvētu dzērveņu
*) 120 grami sviesta
Sākam ar auzu pārslām. Ja gribas, var pielikt klāt kādas pāris karotes sviesta, bet nav obligāti. Jāapcep auzu pārslas uz pannas, bet, lai nepiedeg, visu laiku jāmaisa. Kad pārslas ir zeltaini būnas, atstāt atdzist.
Žāvētas dzērvenes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz stundu. Tad ūdeni nolej.
Tad ņem olas, sviestu un cukuru un samaisa. Svestam jābūt istabas temperatūrā.
Tad pievieno miltus un samaisa.
Konsistencei jābūt pabiezai, lai turas uz karotes.
Pie mīklas masas pievieno auzu pārslas un dzērvenes. Samaisa.
Ja masa ir par šķidru, pievieno vēl miltus. Tas sastāvdaļu daudzums ir diezgan noacīts. Galvenais jāskatās, lai gala masa būtu tāda, lai no karotes nevis tek, bet krīt gabalā.
Uz cepampamatnes liek cepampapīru un izkaisa miltus. Sataisa pļeckas un liek 200°C sakarsētā krāsnī uz 15-25min, atkarībā no krāsns. Lai ir zeltaini brūni un nav apdedzis "dibens".
Labu apetīti!