Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
135

Austrālijā gaļas pīrāgi ir iecienīti tikpat ļoti kā hotdogi Amerikā. Kā zināms, Austrālijā viss ir kājām gaisā, tāpēc arī pīrāgi ir savdabīgi. Viena īpatnība ir tā, ka tie tiek gatavoti no divu veidu mīklas - smilšu mīkla pamatnei un kārtainā mīkla augšai. Otrs neparasts moments (vai kulinārā izvirtība) - pīrāgu pasniedz zirņu zupas šķīvī.

Atvainojos par bilžu kvalitāti, fotografēšana man nekad nav padevusies.

Sastāvdaļas smilscaronu... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
1.

Sastāvdaļas: smilšu mīkla, kārtainā bezrauga mīkla; pildījums: 500g smalki sakapātas  gaļas, sīpols, ķiploks, Vuršestīras mērce, milti, 300ml buljona; zupa: 400g zaļo zirnīšu, sīpols, ķiplociņš, 400ml buljona. Eļļa, garšvielas, ola un tomātu mērce arī noderēs.

Kārtainā mīkla veikalā bija pieejama gatavā veidā, smilšu mīklu nācās taisīt saviem spēkiem - 150g sviesta sakapāt ar 300g miltu, šķipsna sāls un ēdamkarote krējuma. Var taisīt arī pec citas receptes, protams, kā nu patīk.

Autora bilde
Pildījumam var izmantot arī... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
2.

Pildījumam var izmantot arī malto gaļu, bet sakapāta gaļa ir autentiskāka. Oriģinālā receptē bija izmantota liellopa gaļa, es ņēmu cūkģaļu, bet sanāca pamaz, tāpēc pieliku klāt arī nedaudz kūpinātas desas, sanāca pat labāk. Vusteršīras mērces vietā var izmantot 1 ēdamkaroti barbekjū mērces (jeb šašliku kečupa). Buljonu iegūstu vieglā ceļā - no koncentrāta.

Autora bilde
Sīpolu un ķiploku sasmalcina... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
3.

Sīpolu un ķiploku sasmalcina un apcep, liekam klāt gaļu, tad karote kečupa un divas ēdamkarotes miltu biezumam.

Autora bilde
Garscaronvielas kādas nu... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
4.

Garšvielas kādas nu kuram tīk - piparus, timiānu, lauru lapu. Pielejam klāt buljonu un maisot sautējam līdz sabiezē.

Autora bilde
No smilscaronu mīklas... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
5.

No smilšu mīklas veidojam pīrāgu pamatnes. Diemžēl man nav formiņu cepšanai, tāpēc taisīju vienkārši plakanas pamatnes, bet idejiski tām jābūt kā groziņiem. Dāsni saliekam pildījumu.

Autora bilde
Ar atbilstoscarona lieluma... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
6.

Ar atbilstoša lieluma kārtainās mīklas gabaliem pārklājam pīrāgus. Ar dakšiņu izduram ventilācijas atveres, apsmērējam ar olu un cepeškrāsnī iekšā uz 30 min pie 180-200C

Autora bilde
Sanāca tīri labi tikai... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
7.

Sanāca tīri labi, tikai pamatne var mazliet drupt, tāpēc noņemam uzmanīgi.

Autora bilde
Zupu protams var netaisīt un... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
8.

Zupu, protams, var netaisīt un ēst pīrāgus tāpat, bet tas nebūs tik interesanti.

Autora bilde
Man likās ērtāk izmantot... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
9.

Man likās ērtāk izmantot multikatlu. Sīpolu un ķiploku sagriež un apcep atbilstošā programmā.

Autora bilde
Met iekscaronā zirņus un... Autors: Tim3D Austrāliešu peldošais gaļas pīrāgs
10.

Met iekšā zirņus un pielej klāt buljonu (to pašu no koncentrāta). Pavāram, kamēr zirņi mīksti un sablenderējam biezienī.

Autora bilde
0
135
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [12]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
rasiks avatars
Medaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa AutoklikerisMedaļa Recidīvists
  rasiks 12.01.16 10:18
6
0

Atsevišķi viss šķiet ideāli, bet kā to samirkušo pīrāgu dabūt mutē?

badroot avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas joksMedaļa Rasika ola
  badroot 11.01.16 19:52
5
0

Tas pīrāgs bez visas zupas varētu būt laba zacene.

FreakMeOut avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Burvju klana biedrsMedaļa Bakalaurs
  FreakMeOut 12.01.16 22:00
2
0

Tauku pika   

Tim3D avatars
Medaļa ŽurnālistsMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Redaktors iesaka
  Tim3D 12.01.16 14:38
2
0

atbildot uz franculicejs komentāru " Viss jau forši, tik kāda pipara pēc tas... " Tāpēc ka tā Austrālijā ir pieņemts, lai gan tas, protams, nav 100% obligāti. Rīsus ar lasi arī var tāpat ēst, nevis suši saritināt un tad vēl ar kociņiem ķimerēties. Interesanti taču pamēģināt kā citur ēšana notiek.

Tim3D avatars
Medaļa ŽurnālistsMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Redaktors iesaka
  Tim3D 12.01.16 20:35
1
0
atbildot uz rasiks komentāru " Ja pīrāgs izmirkst kā klimpa, tad var ar karot... "Nē, tikai četrus un bija labi; tie neizmirkst, jo zupa ir diezgan bieza un pa nakti jau tos neatstāj zupā peldēt.
Soul Eater avatars
Medaļa Sponsora favorītsMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Sponsora favorīts
  Soul Eater 12.01.16 10:24
1
0
Nu nezinu gan...
franculicejs avatars
Medaļa MaģistrantsMedaļa MaģistrsMedaļa Bakalaurs
  franculicejs 12.01.16 17:57
0
0

atbildot uz Tim3D komentāru " Tāpēc ka tā Austrālijā ir pieņemts, lai gan t... " Nu labi, ja Austrālijā tā pieņemts, tad lai šamie tā dara, es rīkotos tā kā Rasiks iesaka.   

rasiks avatars
Medaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa AutoklikerisMedaļa Recidīvists
  rasiks 12.01.16 14:46
0
0

atbildot uz Tim3D komentāru " Ar karoti " Ja pīrāgs izmirkst kā klimpa, tad var ar karoti. Es gan pīrāgu neliktu mērcēt, bet apēstu rokā turot un kraukšķīgu, zupu pieēstu klāt ar karoti.

Atzīsties godīgi, vai tiešām tos simpātiskos pīrāgus visus sameti zupā?  

Tim3D avatars
Medaļa ŽurnālistsMedaļa Sertificēts spoksMedaļa Redaktors iesaka
  Tim3D 12.01.16 14:35
0
0

atbildot uz rasiks komentāru " Atsevišķi viss šķiet ideāli, bet kā to ... " Ar karoti

franculicejs avatars
Medaļa MaģistrantsMedaļa MaģistrsMedaļa Bakalaurs
  franculicejs 12.01.16 12:04
0
0

Viss jau forši, tik kāda pipara pēc tas pīrāgs jāmet tajā biezenī, var taču tāpat pieēst klāt? Kur te slēpjās āķis? 

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 12.01.16 10:39
0
0
Tad jau labāk zirņu biezeni taisīt no dzeltenajiem šķeltajiem zirņiem...
Penis123123 avatars
Medaļa Spoks
  Penis123123 12.01.16 10:25
1
6
Huiņa ne pīrāgs