ingredients:
1kg. kartupeļu.
4 Jēlas olas.
Rīvmaize.
100g. sviests.
100g. rīvēts siers (var arī vairāk).
Pēc garšas: sāls un pipari.
Ātri, lēti, gardi.14
127
6
Autora bilde
STEP 1.
Vispirms ir nepieciešami kartupeļi, kārtīgi tos nomizo, pēc mizošanas noskalo zem tekoša ūdens, lai nebūtu netīri.
kad esi tos nomizojis un noskalojis liec tos vārīties.
Autora bilde
STEP 2.
Kamēr kartupeļi vārās, tikmēr vari sagatavot pārējo, paņem četras olas un atdali olas dzeltenu no baltuma, olas baltumu saputo stingrās putās.
Olas dzeltenumu arī samaisi līdz viendabīgai masai.
Kad ar olu esi ticis galā un ja kartupeļi vēl vārās, tad sarīvē sieru.
Reklāma
Autora bilde
STEP 3.
Kad kartupeļi ir uzvārijušies, tad nolej ūdeni, ieliec kartupeļus citā traukā un sastampā tos, ja stampāšana kļūst sarežģīta un kartuoeļi kļūst sausi, pielej nedaudz ūdeni un turpini stampāt.
Autora bilde
STEP 4.
Olu dzeltenumus un sieru pievieno klāt kartupeļu biezenim, visu kārtīgi izmaisi...
Autora bilde
...pēc izmaisīšanas, pievieno klāt olas baltumu un atkal visu kārtīgi samaisi.
Reklāma
Autora bilde
STEP 5.
Izvēlies trauku kurā pagatavlsi sacepumu, ņem tādu trauku, kuru var likt cepeškrāsnī.
Tad trauka pamatni iesmērē ar eļļu (sānus arī iesmērē) tad izkaisi visu trauku ar rīvmaizi.
Autora bilde
STEP 6.
Visu masu iegāz traukā, kuru liksi cepeškrāsnī.
Cepeškrāsnī uzgriez 180° karstumu, un pagaidi lai uzsilst kādas 5min.
Kad cepeškrāsns uzsildīta liec putru iekšā.
(Cepšanas laikā viss vēl uzbriedīs)
Autora bilde
Cep apmēram 20-25min.
Cep līdz kļūst zeltaini brūns.
Reklāma
Autora bilde
Gala rezultāts.
Autora bilde
Bon apetite!
Šis ir Sierīgais kartupeļu sacepums, var likt klāt arī gaļu, tad būs sātīgāks un sieru var nežēlot, gāz tik daudz, cik vēlies.
Klāt var likt krējumu un salātus, pēc paša izvēles.