local-stats-pixel

Ātrā cepumu torte!21

314 2

Svētdiena dienā, kad nav ko darīt, laiks radošām, garstranomiskām izvirtībām. Esmu no Vācijas, tāpēc produktu sagādāšana, man jau vien aizņēma vairākas stundas, jo Vācija svētdienās visi veikali ir slēgti, izņemot benzīntakus. Pēc piektā benzīntanka produkti bija manā rīcībā.

Reklāma
Reklāma
314 2 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 21

0/2000

Ņam Ņam, izlasot rakstu līdz galam sagribējās kaut ko garšīgu emotion

8 0 atbildēt

Jauka recepte, ko līdzīgu gatavoju vairāk kā trīsdesmit gadus! Tāpēc atļaušos ieteikt dažas lietas, kas noteikti uzlabos rezultātu - 

1) produktus ieteicams iegādāties laikus, cepumus izņemt no iepakojuma, tad tie ir ērtāk drupināmi, turklāt gabaliem ir jābūt nedaudz lielākiem un apmērams viena lieluma - stipri uzlabo kūkas izskatu

2) jēlā ola tur absolūti nav vajadzīga

3) ja sviestam kausējot pievieno nevis cukuru un kakao, bet kondensēto kafiju vai kondensēto kakao (respektīvi - bundžiņā iebiezināto pienu ar šķīstošo kafiju vai kakao) garša ir stipri labāka, turklāt nekādā ziņā nedrīkst ļaut uzvārīties - visa produktu vērtība aiziet zudumā un zūd konsistence

4) riekstu un rozīņu vietā šeit labāk izmantot mazos kubiciņos sagrieztu marmelādi, bet tas varbūt arī gaumes jautājums

5) no masas vajag izveidot vienu lielāku vai vairākas mazākas "desiņas" (ietinot pergamenta papīrā, ja nav pie rokas, var izlīdzēties ar polietilēna maisiņu), tad pēc atdzesēšanas leduskapī griež skaistās ripiņās un nekas nedrūp  - Lai labi garšo!

4 0 atbildēt

Esmu no Vācijas, tāpēc produktu sagādāšana, man jau vien aizņēma vairākas stundas, jo Vācija svētdienās visi veikali ir slēgti, izņemot benzīntakus. - Cik labi tomēr dzīvot Latvijā :)

3 0 atbildēt

A kāpēc ola vajadzīga, ja necep? Tāpat viss kopā turētos, kad sacietētu.

1 0 atbildēt

mjaa kaapeec ola????salmonelozi vai ko?

1 1 atbildēt

Nu baigi foršā kūka... mmm! Tikai tauciņi gan būs uzbaroti!emotion

0 0 atbildēt
Zobu laužamais?
0 0 atbildēt
Man ome līdzīgu gatavo, izveidojot to masu viņa pievieno rupji sadrupinātus cepumus vienmēr tiek izmantoti SELGAS cepumi, viņiem tāda īpaša garša kas šai kūkā ļoti iederas! Mūsu ģimenē tā tiek saukta par Melno kūku!
0 0 atbildēt

Tik vienkārši un skaisti, ka prieks :) Labi, ka uzgāju šo recepti, jo līdzīgas receptes bija zināma lieta, tikai piemirsušās. Tagad zinu, ko pagatavošu tētim uz dzimšanas dienu - būs labs svētku galda papildinājums, viņam traki patīk šādas saldās brunetes tipa kūkas.

Un piebilde - traki, ja DE ir tik sliktas DUS. Esmu par 99% pārliecināta, ka LV  visu vajadzīgo varētu nopirkt vienā Statoilā..

0 0 atbildēt

Un? Ko tu ar to gribēji pateikt? Uzrakstot šo tev palika no tā labāk? emotion

0 0 atbildēt
Ko nozime pieblietet ? :D
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

 

No Tezaura  skidrojošās vārdnīcas http://www.tezaurs.lv/sv/?w=torte torte -es, dsk. ģen. -šu, arī -tu, s. 1. Samērā liels konditorejas izstrādājums, kas ir gatavots no izceptas mīklas kārtām ar pildījumu (piemēram, krēmu, augļu biezeņiem) un kam virsma parasti ir rotāta.  
0 4 atbildēt