Atkal un atkal cepam kartupeļu pankūkas. Man laika gaitā tām recepte mainīta jau vairākas reizes.
Pirmās cepu pavisam vienkāršas - tikai rīvēti kartupeļi, sīpols un sāls. Nākošās jau bija uzlabotas ar olu un kabaci vai ķirbi. Šodien gandrīz nevienu sāļo ēdienu negatavoju bez kātu seleriju piedevas. Tās manā ēdienkartē ieņem ļoti ievērojamu vietu. Iespējams, ka vairāku gadu gaitā pie viņu garšas esmu tā pieradusi, ka sajūtu jau atkarību pēc tām. Tās ir ne vien garšviela, bet ļoti vērtīgs C vitamīna un minerālvielu avots, kas cilvēka organisma normālai funkcionēšanai nepieciešami. Kātu selerijas audzinu savā dārzā katru gadu. Stādus vienmēr izaudzinu pati, tiek arī kaimiņiem. Tagad, rudenī, kad praktiski visi pašu dārza zaļumi beigušies, selerijas vēl kuplo un dzīvos pat zem sniega, pavasarī atsāks zaļot un atkal lietošu līdz jaunajai ražai. Atvestas no dārza, tās ledusskapī vai uz lodžijas var saglabāt ļoti svaigas vismaz nedēļu.
Pēc šī garā ievada jau noprati, ka arī kartupeļu pankūkas būs ar bagātīgu seleriju piedevu. Tava izvēle, vai skatīties turpinājumu bildēs.