Sveiki! Šon es Jums parādīšu kā uztaisīt tradicionālos kanāriešu astoņkāju salātus. Šoreiz astoņkājis ir pirkts veikalā, ir bijuši arī pašu durti un makšķerēti, bet šoreiz bija slinkums iet uz nakts jakti, vai pielāgoties bēgumam un iet bakstīt šos ārā no alām (un piekrastē vienmēr arī ir konkurence- kurš pirmais uz labākajām alām 😄 ), un man okeānā ūdens arī vēl pagaidām ir par aukstu, lai dotos nirt un ar šiem cīnīties- to es daru sākot ar jūniju līdz septembra beigām. Tāpēc šodien tika izvēlēts vienkāršākais variants- iegādāties veikalā.
Astoņkāja salāti.34
461
1
Fērbis mēģina atvairīt astoņkāja uzbrukumu😄
Ko mums vajag? Man ir astoņkājis - aptuveni 1kg, 1 sarkanā un 1 zaļā paprika- abas neliela izmēra, 1 baltais sīpols, citrona trešdaļa- sulai (man bija diezgan liels citrons- pietiks ar trešdaļu citrona), aptuveni 3 ēdamkarotes karotes vīna etiķa, 2 ēdamkarotes rafinētas saulespuķu eļļas, 1 tējkarote rupjā sāls, nedaudz melnie maltie pipari un 1 laurlapa.
Reklāma
Lejam katlā ūdeni, liekam iekšā laurlapu un liekam uz uguns.
Ņemam astoņkājim izgriežam acis.
Un kas šitas ir- apgriežot mošķi otrādi? Daudzi domā, ka tas ir astoņkāja dibens😄 Bet nē- tā īstenībā ir mute.
Reklāma
Ar nazi izrubinam dibenu, piedodiet, muti.. 😄
Te var apskatīt izgrieztās acis un muti.
Ūdens vārās. Astoņkājis tiek kārtīgi nomazgāts vēsā ūdenī, arī izgriežot ar pirkstiem otrādi galvu, un tad likts katlā verdošā ūdenī.
Reklāma
Katlā liek- cilājot uz augšu 3 reizes ar katru reizi ar vien dziļāk iegremdējot šo iekšā. Kāpēc? Es nezinu, man tā mācīja😄
Mošķis katlā.