local-stats-pixel

Apelsīnu torte11

269 0

Tad nu sanāca tā, ka pa brīvdienām izlēmām uzcept kādu gardumu. Es piedalījos gatavošanas procesā, bildes pati fotogrāfēju! Bet pirms tam padalīšos un ielikšu te vajadzīgās sastāvdaļas un pagatavošanas aprakstu. :)

Biskvītam:

200 ml piens

200 ml biolakto

100 ml saulespuķu eļļa

300 g cukurs

sula un miza no viena apelsīna

6 tējkarotes cepamā pulvera

2 tējkarotes ELA (garšviela( var arī būt kanēlis))

300 g milti

Pildījumam un dekorējumam:

4 apelsīni

500 g saldā krējuma

2 tējkarotes kanēlis

25 g kokosa skaidiņas

25 g mandeļu skaidiņas

Pagatavošana:

Samaisa bļodā pienu, biolakto, eļļu, cukuru, apelsīna sulu un tā mizu, ELU. Atsevišķā bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri. Tad pamazām pirmās bļodas saturu lej klāt miltiem un cepamajam pulverim, lai neveidojas kunkuļi. Iesmērē 25 cm diametra kūkas formu ar Gī sviestu vai eļļu un iekaisa miltus. Tad ielej sagatavoto mīklu. Cep 25 min 180 grādos uz zema plaukta bet ne paša zemākā. Kad gatavs, uzreiz neņem ārā, bet izslēdz un paver cepeškrāsns durvis, lai atdziest 15 -20 min. Tad biskvītu sagriež līmeniski 2 vai 3 daļās. Katrai daļai uzlej nedaudz apelsīna sulu, lai piesūcas. Pēc 10 min liek pildījumu.

Pildījumu gatavo no saldā krējuma un kanēļa kopā saputojot ( Var arī nedaudz pievienot apelsīna sulu).

Kūku 2 stundas jātur ledusskapī, lai ievelkas, bet visideālākais variants, manuprāt, atstāt uz nakti ievilkties.


Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3 »
269 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 11

0/2000

Izskatās tik super!

17 0 atbildēt

Ņam ņam ņam ņam ņam......

14 0 atbildēt

izskatās reāli garšīgi,pluss no manis...!!!

10 0 atbildēt

beidzot nav tās maizītes bet viena kārtīga Uber torte ++

7 0 atbildēt

atsūti gabaliņu pa pastu emotion

4 0 atbildēt

Apelsīnu riņķīšiem kā rotājumam ir viens liels mīnuss - ja kūku neapēd uzreiz, tie sāk žūt un vairs negaršo tik labi.

3 0 atbildēt

JA es taisītu tig garšīgu kūku tad paņemtu vairāk sastāvdaļas un uztasītu kādu 20 cm garu to kūku. emotion

2 0 atbildēt

šādiem rakstiem pienākas daudz plusi recepšu sadaļā, nevis sviestmaizēm... 

1 0 atbildēt

emotion ņamm 

1 0 atbildēt

negaršo kūkas ar kokosriekstu skaidiņām. :(

1 5 atbildēt