Tad nu sanāca tā, ka pa brīvdienām izlēmām uzcept kādu gardumu. Es piedalījos gatavošanas procesā, bildes pati fotogrāfēju! Bet pirms tam padalīšos un ielikšu te vajadzīgās sastāvdaļas un pagatavošanas aprakstu. :)
Biskvītam:
200 ml piens
200 ml biolakto
100 ml saulespuķu eļļa
300 g cukurs
sula un miza no viena apelsīna
6 tējkarotes cepamā pulvera
2 tējkarotes ELA (garšviela( var arī būt kanēlis))
300 g milti
Pildījumam un dekorējumam:
4 apelsīni
500 g saldā krējuma
2 tējkarotes kanēlis
25 g kokosa skaidiņas
25 g mandeļu skaidiņas
Pagatavošana:
Samaisa bļodā pienu, biolakto, eļļu, cukuru, apelsīna sulu un tā mizu, ELU. Atsevišķā bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri. Tad pamazām pirmās bļodas saturu lej klāt miltiem un cepamajam pulverim, lai neveidojas kunkuļi. Iesmērē 25 cm diametra kūkas formu ar Gī sviestu vai eļļu un iekaisa miltus. Tad ielej sagatavoto mīklu. Cep 25 min 180 grādos uz zema plaukta bet ne paša zemākā. Kad gatavs, uzreiz neņem ārā, bet izslēdz un paver cepeškrāsns durvis, lai atdziest 15 -20 min. Tad biskvītu sagriež līmeniski 2 vai 3 daļās. Katrai daļai uzlej nedaudz apelsīna sulu, lai piesūcas. Pēc 10 min liek pildījumu.
Pildījumu gatavo no saldā krējuma un kanēļa kopā saputojot ( Var arī nedaudz pievienot apelsīna sulu).
Kūku 2 stundas jātur ledusskapī, lai ievelkas, bet visideālākais variants, manuprāt, atstāt uz nakti ievilkties.