uzgāju pāris vieglas receptes alus pagatavošanai nolēmu uztaisīt
Senais krievu alus
Sastāvdaļas:
2 kg medus; 25 g apiņa; 2,5 g rauga.
2 kg medus atšķaida ar ūdeni tvertnē ar apjomu 10 l, sajauc ar 25 g apiņa un vara vienas stundas garumā. Misu uzfiltrē, pievieno 50 g rauga un tur istabas temperatūrā 5-6 dienas. Šim laikam beidzoties, tvertni aizkorķē uz novieto pagrabā. Pēc 2-3 dienām alu salej pudelēs un aizkorķē. Nostāvējies alus ir garšīgāks.
rabarberu kvass / alus sauc vinju kā gribi grādi būs:D
1 kg rabarberu, 6 litri ūdens, 600 g cukura, 30 g rauga
Nomizotus, gabaliņos sagrieztus rabarberus pārlej ar vārošu ūdeni un atstāj, lai ievelkas garša un skābums. Nokāš. Ja vēlas, var pielikt dedzinātu cukuru, lai kvass iegūtu iedzeltenu krāsu. (Ja pievieno kādu ogu sulu, tas kļūs sārts). Pieliek cukuru un remdenā ūdenī ar nelielu cukura daudzumu sagatavotu ieraugu. Raudzē siltā vietā (apmēram 15 °C), kamēr augšā paceļas baltas putas. Tad pirms pildīšanas pudelēs izkāš. Pudeles novieto aukstā vietā. Labi noraudzēts, nostāvējies kvass ir ļoti atspirdzinošs.
pats tgd brūvēju medalu
medalus
250g medus
1 litrs udens
5 g rauga
1/2 citrona
katla ielej ūdeni kad sāk vārīties pievieno medu, maisa kamēr medus labi izšķīdis . iegūto šķidrumu atdzesē . tad pevienu citronu sulu un raugu ļauj rūgt 10 h siltā vietā . pilda pudelēs un nolik vēsā vietā ur 3 dienām . un var dzert :D
kad bus gatavs ielikshu bildes