local-stats-pixel

Alus pagatavošanais nepieciešams...8

74 0

Labdien dārgie spoki! Protams, ka daudziem garšo alus un daudzi zin, ka paštaisīts alus ir vēl gardāks un dzīvāks par veikalos nopērkamo alu. Tātad es vēlos jums pastāstīt, kas ir nepieciešams, lai pagatavotu kārtīgu mājas alu. Šeit var atrast pašas svarīgākās sastāvdaļas, kas ir nepieciešamas alus pagatavošanai.

Manā nākamjā rakstā sastapsiet dažādas alus receptes, kurās būs atrodami dažādi alus veidi, kurus varēsiet pagatavot mājas apstākļos.


Priekā! emotion

Reklāma
74 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

3. Ūdenim alus pagatavošanai ir jābūt mīkstam. Cieto ūdeni no akas ir ieteicams vārīt nemazāk kā pusstundu, lai mīkstinātu, pie tam pastāvīgi noņemot putas. __________

Pilnīgi nepareizi. Vārot jau cietu ūdeni, ūdens kļūs tikai vēl cietāks. Ūdens cietība nozīmē to, ka ūdenī ir daudz izšķīdušo daļiņu, piem, no kaļķa. Un vārot šo ūdeni, ūdens kļūst vēl cietāks, jo daļa ūdens iztvaiko, rezultātā ūdens daudzums kļūst mazāks, bet kaļķis paliek iepriekšējā daudzumā. Bet tā kā alus brūvēšanā bez vārīšanas iztikt nevar (savādāk ellīga pļūka piemetīsies visiem), nāksies atrast kā iegūt mīkstu ūdeni, lai alus sanāktu garšīgs un aromātisks. Lai pārliecinātos par ūdens cietību, var nopirkt izšķīdušo daļiņu mērītāju, jeb PPM mērītāju (Parts Per Million) vai TDS mērītāju.  Ja ir tik ļoti svarīga ūdens cietība, var daļu ūdens destilēt un sajaukt kopā ar nedestilēto ūdeni. (un tad vārīt) Rezultātā pie cietā ūdens pielejot tik pat daudz destilētu ūdeni, ūdens cietība samazināsies gandrīz uz pusi. Piem, ciets ūdens sākas no 170 ppm. Destilēts ūdens (ja nemaldos) bija 4 ppm. Tātad ja tev ir ļoti ciets ūdens 250 ppm, tad atjaucot ar destilēto, iegūsi mīkstu ūdeni = 125 ppm un viss būs ok.

Vai arī vari nečakarēties un vnk nopirkt Venden ūdeni, kuram bija izšķīdušo daļiņu kocentrācija ~ 70 ppm.

4 0 atbildēt

Raksts uzdzina man atmiņas par bērnību , kad vectēvs brūvēja alu :)

+++ autoram emotion

2 0 atbildēt

Šo noteikti izmantošu!

2 0 atbildēt

Būtu no sākuma visu fočējis (tagad vīnu brūvēju) ar būtu rakstu uzcepis. Paldies par alus receptīti, ka tik tara atbrīvosies,vajadzēs uzvārīt šo ar

2 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

😊

2 0 atbildēt

💪

2 0 atbildēt

emotion Viss Ctrl+C, Ctrl+V no http://www.intelligent.lv/lv/Ka-pagatavot-alu/15280_13435.html ^^ un pat nav norādīts no kurienes esi ņēmis! :D

0 6 atbildēt