Alus kokteiļi- skan diezgan interesanti un nepierasti, dažam varbūt neizprotams vārdu salikums..bet, godīgi sakot, garšo tīri tā neko.. ;) (vismaz tie kurus jau gadījies nogaršot, par pilnīgi visiem alus kokteiļiem nemaku teikt..)
Alus kokteiļi garšo gan pikanti, gan pēc augļiem - atkarībā no sastāvdaļām, tajos nereti ir vairāk alkohola nekā tīrajā alū, taču viena lieta ir kopīga, proti, alus tajos pilda to lomu, ko citos kokteiļos sodas ūdens vai augļu sulas. Gatavojot šos kokteiļus, jāraugās, lai dažādas alus šķirnes un citas sastāvdaļas savienotos vienā veselumā. Ja izvēlas liķierus, sulas un sīrupus, tātad saldas piedevas, tad pamatam piemērotāks būs rūgtais alus. Ja alkohola bāze ir gaiša, tad labāk ņemt arī gaišo alu, bet tumšajam alkoholam - tumšo alu. Pirmajā brīdī neparasta šķiet kombinācija "alus un kokosriekstu piens vai krēms". Taču izrādās, ka krēms, pateicoties alū esošajai ogļskābajai gāzei, kļūst patīkami spirgts un atsvaidzinošs. Savukārt gaišā alus nianses ideāli sader ar rumu un cukurniedru cukuru.
Glāzes formai šajā reizē ir drīzāk pakārtota loma, tomēr lielums ir proporcionāli jāpieskaņo saturam. Kausi kokteiļiem nav tik piemēroti vai, runājot skaidru valodu, vispār nav piemēroti. Arī glāzēm vajadzētu būt pēc iespējas plānākām. Starp citu, alus glāze nekad nevajag mazgāt kopā ar piena dzērienu glāzēm, turklāt tās jāmazgā tikai ar skaidru ūdeni - tas ir svarīgi, lai, lejot iekšā alu, veidotos īstā putu kārtiņa.