Alus kokteiļu aizsākums meklējams 1922.gadā, kad Bavārijas krodzinieks Kūglera kungs, nonācis izmisumā par bairīša krājumu beigšanos, atšķaidīja alu ar citronu limonādi. Pašam nenojaušot, viņš bija radījis dzērienu, kas atrodas uz popularitātes viļņa jau vairāk nekā astoņdesmit gadus un Vācijā pazīstams kā radlers. Savukārt kāds cits kungs, vārdā Ernsts Lehtālers, vēlējies ieiet vēsturē ar vēl oriģinālāku mistrojumu, un jāteic, ka tas viņam arī ir izdevies – 2/3 gaišā alus, 1/3 šampanieša, neliela šļuciņa sarkanā portvīna un drusku angostūras ir alus kokteiļu klasika.
Alus kokteiļu kombinācijas brīžiem šķiet pat viegli šokējošas: alus ar jogurtu, alus ar banānu sulu, alus ar ķiršu liķieri, alus ar rumu un džinu. Bet izrādās, ka visi šie varianti lieliski sader kopā, protams, attiecīgajās kombinācijās, un veido brīnišķīgu garšas un aromāta buķeti.