local-stats-pixel

Alus cepumi16

Šo recepti es uzzin;aju no savas māsas, un tagad praktiski visi visu laika prasa, lai es viņus pagatavoju mājās. It īpaši vecmamma,:D

Nolēmu padalīties ar jums.emotion

Samērā ātri pagatavojami cepumi un garšīgi arī.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Sviests vai margarīns, es ņemu uz acu mēru, ja margarīns, tad apmēram pusi no lielās paciņas

Alus bunžiņa apmēram

Milti

sāls

cukurs vai pūdercukurs, pēc izvēles

dažādas sēkliņas, sezama, riksti var būt sasmalcināti, saulespuķu sēklas, utt

Ola vai divas olas, atkarībā no mīklas daudzuma

Pagatavošana:

Izkausē margarīnu vai sviestu, tad ielej to traukā, kurā mīkla tiks pagatavota. Pievieno sāli, tad pielej alu un miltus, mīklai jābūt biezai, tādai lai tā nekristu no trauka arā, vislabāk samīcīt ar rokā, jo var karoti atlauzt, mīklas masu pārlikt kādā šķīvi, lai vieglāk izņemt varētu un ieliek ledusskapī uz pusstundu vai stundu. Pa to laiku var sagatavot vietu, kur mīkla tiks izrullēta, tad izņem miklu, uz galda pabērt miltus, lai mīkla neliptu pie galda. izrullē mīklu un pa virsu uzber izvēlētās sēklas, tad ar mīklas rulli vēlreiz pārbraukt pāri mīklai, lai sēklas iesēstos mīklā un nekristu nost, kad ar otiņu olu smērēs. Visai mīklai ar otiņu pārsmērēt sakultu olu ar cukuru vai pūdercukuru, mīkla ir gatava graizīšanai vai formiņu izspiešanai,es piemēram izmantoju formiņas. Kad cepumi ir sagatavoti, tad tos liek uz pannas, pannu sasmērē ar eļļu un miltiem vai mannu, lai nepiedegtu un lai vieglāk no pannas dabūt ārā, pannas ar cepumiem liek cepeškrāsnī 175 grādos uz 20-25 minūtēm.

Kad cepumi gatavi, tad viņiem vajadzētu līdzināties pēc izskata, kā kārtainās mīklas cepumiem.

Bilde ir ņemta no neta,jo pašlaika man nav gatavu cepumu un ja būtu, tad jau visdrīzāk būtu apēsti:D

51 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 16

0/2000

Es arī tadus esmu cepis, tikai manā receptē bija 5 pudeles alus. 1 cepumu mīklai, pārējās procesa nodrošināšanaiemotion

4 0 atbildēt

Īstenībā izklausas interesanti. emotion

0 0 atbildēt

Paldies par recepti, pirkšu alu un pamēģināšu. Sēkliņas nenobirs, ja kaisīsi tad, kad būs pārsmērēts ar olu.

0 0 atbildēt

vēl neesi tur visus noindējusi? emotion

0 1 atbildēt