Sastāvdaļas:
Milti 450 g
Sviests 250 g (vai margarīns)
Krējums 200 g
Sāls 1/2 tējkarote
Soda 1/2 tējkarote
Ābolu 3-4 gab (atkarība no lieluma)
Cukurs 3-4 ēdam karotes (atkarība no āboliem)
Kanēlis 1/2 (pēc garšas)
Ola 1 gab
Miltus sajauc (samīca) ar sviestu, pievieno sāli, sodu, krējumu, samīca viendabīgu mīklu,
(mīkla uzreiz ir gatava darbam). Ābolus nomazgā, nomizo, mīkstumu sagriež gabalos.
Mīklu sadala 1/2 uz pusēm, mīklu uz cepamā papīra izrullē.
Tad to liekt uz plāts, uzber ābolus, cukuru, kanēli. Atlikušo mīklu izrullē, pārklāj ābolus, maliņas saspiež.
Mīklu pārziež ar sakultu olu, ar dakšas palīdzību sarūto.
Kūku liek 180 sakarsētā cepeškrāsnī, cep apmēram 25-30 minūtes, līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna.
Karsto ābolu kūku nedaudz atdzesē un tad sagriež,
(ja kūkas pildījums sanāca paskābs, tad gatavu var pārkaisīsit ar pūdercukuru).
Labu apetīti!