Tagad daudziem āboli dārzos jau pusgatavi, varam sākt taisīt ko garšīgu no viņiem!
Recepte paša izdomāta, laigan domāju kādā orģinālajā nekā diži diži savādāka nebūtu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
*1kg ābolu
*150g sviesta
*200g cukura
*1/2tējk. vaniļas cukura
*1/4tējk. rīvētas citrona miziņas
*škipsniņa sāls
*3 olas
*280g miltu
*1tējk. cepamā pulvera
*125ml piena.
Kā pagatavot:
1.Ābolus sagriežam gabaliņos (ieteicams nomizotus)
2. Mīkstu sviestu sagriež gabaliņos un saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, sarīvēto citrona miziņu un šķipsniņu sāls.
3.Sviesta masai pa vienai pievieno olas, pēc kārtas olas mazliet saputojot.
4.Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pamīšus ar pienu pievieno sviesta masai: pieber mazliet miltus, samaisa, pielej mazliet piena, samaisa, atkal miltus u.t.t. līdz veidojas viendabīga pabieza mīkla
5. Cepamo trauku vai pannu ar 4-5cm augstām malām izklāj ar cepamo papīru, mazliet ieziež ar eļļu un lej iekšā mīklu. To vienmērīgi izlīdzina pa pannu un iespējami dziļi un cieši rindās liek ābolu gabaliņus.
6. Cep 170 grādos 55-60minūtes!
NEZINU KPC BET BILDES NEIZDEVĀS IEVIETOT, BET JA BŪS PIETIEKAMI DAUDZ PLUSIŅU RĪT VAI PARĪT JAU BŪS VIDEO KĀ PAGATAVOT ĀBOLU KŪKU!
Ja interesē mani video tad vairāk @ YOUTUBE.COM/BIZBONY