Sastāvs:
Skumbrija (saldēta) - 1 gab.
Sinepes (Dijon) - 1 tējkarote.
Sāls - pēc garšas
Valrieksti - 1-2 tējk.
Majonēze - 1-2 tējk.
Augu eļļa - 0,5 stundas.
Sieri - 30 g
Sagatavošana:
1. Sagatavojiet visas nepieciešamās sastāvdaļas.
2. Mackerel pilnībā atkausē istabas temperatūrā, labāk nelietot mikroviļņu krāsni vai karstu ūdeni. Izgrieziet zivis zivīs, noņemiet spuras. Izgrieziet zivis pa vēderu, noņemiet visas iekšējās virsmas, grēdu un kaulus. Filejas noskalojiet un nosusiniet ar papīra dvieļiem.
3. Uz filejas uzlieciet sinepju, vienmērīgi sadaliet to.
4. Augšā ar sasmalcinātiem valriekstiem tos var sasmalcināt blenderī vai vienkārši sasmalcināt ar nazi. Un uzlieciet nākamo rīvētā siera kārtu uz lielas trauka.
5. Sakrulējiet zivis pusi un sajauciet ar virvi, lai pēc cepšanas saglabātu savu formu.
6. Iesaiņojiet zivis folijā un nosūtiet to uz 20- 25 minūšu laikā uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180ºC.
7. Salieciet foliju, sejiet zivis ar majonēzi un vairs neaizveriet, cepiet zivis vēl 10 minūtes. Kad tas ir labi nobrāzts no augšas, noņemiet no cepeškrāsns.
8. Cepta makrele ar riekstu-siera pildījumu ir gatava.
LABU APETĪTI