5 vasarīgi ēdieni dažādām situācijām.
Neko vispār šādā karstā laikā negribas ēst, bet šādi tādi auksti našķi jau der! :))
Ceru, ka garšos! :))
5 vasarīgi ēdieni dažādām situācijām.
Neko vispār šādā karstā laikā negribas ēst, bet šādi tādi auksti našķi jau der! :))
Ceru, ka garšos! :))
Kivi un putukrējuma deserts (noder kā saldais ēdiens dzimšanas dienās, vārda dienās un citos svētkos) Sastāvdaļas- 1 glāze saldā krējuma. 3 ēdamk. smalkā cukura. 12g želantīna un 5 kivī. Pagatavošana- 1. Kivi sablendē ar 1 ēdamkaroti cukura, pievieno uzbriedinātu un karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu (6 gramus). Lej deserta trauciņos, piepildot tos līdz pusei. Liek ledusskapī uz pāris stundām saželēt. 2. Saputo putukrējumu kopā ar 2 ēdamkarotu cukura, pievieno uzbriedinātu un karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu (6 gramus). 3. No ledusskapja izņem trauciņus ar kivi želeju un pa virsu lej putukrējuma masu. Trauciņus atkal liek ledusskapī, lai sastingst. Pirms pasniegšanas rotā ar kivi šķēlīti. :)))
Saldējuma kokteilis (noder kad vienkārši gribēsi ar draugiem pačilot piemājas dārzā) Sastāvdaļas- Jebkādas ogas pēc izvēles. Jebkādu saldējumu pēc izvēles. Jebkādu sulu, iesaku persiku sulu, var arī pienu vai jogurtu. Pagatavošana- ogas un saldējumu samet blenderī, samiksē, tad pēc vajadzības un garšas pielej sulu un vēlreiz samiksē. :))
Ogu zupa (noder kad gribas tā kārtīgi panašķēties) Sastāvdaļas -250 g (0,5 l ) ogu vai augļu pēc izvēles. 400 ml ūdens. 150 – 200 g Dansukker niedru cukura „Demerar” vai baltā smalkā cukura. 3 ēdamk. kartupeļu cietes. Pagatavošana- Ogas noskalo un pārlasa. Ūdeni un cukuru uzvāra, pievieno ogas un vāra uz lēnas uguns 2 – 5 minūtes, atkarībā no ogu struktūras (piemēram, ērkšķogas jāvāra ilgāk nekā zemenes vai avenes). Kartupeļu cieti sajauc ar 100 ml ūdens un maisot pievieno ogām. Katlu noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj atdzist. Zupu pasniedz aukstu vai remdenu ar pienu vai krēmu. Zupu var bagātināt, pārkaisot ar drupinātiem cepumiem. Pasniegt var ar pienu vai saldo krējumu. :))
Zemenes ar pienu ( Noder jebkad un jebkur) Sastāvdaļas- Zemenes un piens. Pagatavošana- sagriež zemenes un piejauc pienu. (Mans mīļākais vasaras ēdiens, vienkārši un garšīgi) :))
Aukstā zupa (noder kad gribas ēst, bet cepti kartupeļi kautkā nevilina) Sastāvdaļas- Spilvas aukstā zupa \\\\"vasara\\\\". Svaigi gurķi. Kefīrs. Ola. (var likt arī gaļu, bet man nevisai) Pagatavošana- ielej bļodā Spilvas \\\\"vasaras\\\\" saturu, pārlej ar kefīru. Pievieno nomizotu gurķi. Samaisa, pēc garšas var pieliet arī ūdeni. Tad pievieno olu. Un uzskaisa zaļumiņus, lai ir pa pirmo. :))
Aizmirsi pateikt, ka auksto zupu ir forši ēst ar karstiem, tikko izraktiem, izvārītiem kartupeļiem. Man tā ir tradīcija, jo bez silta kartupeļa dīvaini ēst.
Man garšo rabarberu ķīselis kuram ir klāt rozīnes un kanēlis. Un to visu ēd ar pienu. Āk, Dievs!!! Un vēl tās zemenes ar pienu!
Vai želatīnu var var lietot ar kivi? Tajā esošie enzīmi, šķiet, sašķeļ želatīnu, tāpēc viela nevarot želēt (ja vien kivi nav vārīts -> un tie enzīmi iznīcināti).