Sastāvs 500 gr gaļas:
1 sīpols 2-3 ķiploku daiviņas 30 ml citrona sulas sarkanie, maltie pipari sāls pēc garšas
Sīpolu un ķiploku smalki sagrieztun samaisīt ar sāli un pipariem, pievienot gaļas gabaliņus un citrona sulu, kārtīgi samaisīt un nolikt vēsā vietā uz 4-6 stundām.
2. Alus marināde cūkgaļai.
Sastāvdaļas 500 gr gaļas:
100 ml sojas mērces 75 gr medus 100 ml alus 2 ķiploku daiviņas 1 rozmarīna zariņš
Sakapāt ķiploki, sajaukt ar pārējām sastāvdaļām. Marinādi uzliet gaļai un likt ledusskapī uz visu nakti.
3. Marināde vistas filejai.
Sastāvdaļas 500 gr gaļas:
sula no puses citrona 3 ēdk. olīveļļas 1/2 tējk. spiesta ķiploka kaltēti itāļu garšaugi sāls un pipari pēc garšas
Vistas filejas gabaliņus sajauc ar visām garšvielām, eļļu un citrona sulu. Kārtīgi samaisa un liek uz pusstundu marinēties ledusskapī.
4. Asā marināde cūkgaļai.
Sastāvdaļas 500 gr gaļas:
2 sīpoli 1-2 ēdk. augu eļļas malti melnie pipari malta lauru lapa khmeli suneli garšviela malti sarkanie pipari
Sīpolus samalt gaļasmašīnā, pievienot visas garšvielas un augu eļļu. Samaisīt ar gaļu un likt marinēties uz 5-6 stundām vēsā vietā.
5. Marināde liellopu gaļai.
Sastāvdaļas 500 gr gaļas:
200 ml sausā sarkanvīna 50 ml auksta spiediena olīveļļas rozmarīna zariņš timiāns čillī pipars estragons
Sajaukt vīnu ar olīveļļu, pievienot garšaugus. Ar iegūto marinādi pārlejiet gaļu un atstājiet uz 30 minūtēm istabas temperatūrā.