Labas ziņas kārumniekiem - saldumu pagatavošanai nav jābūt sarežģītai! Lūk, deserti, kuri ir ne tikai garšīgi, bet arī viegli pagatavojami.
10 vienkārši un garšīgi deserti no tikai 3 sastāvdaļām!5
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Tev vajadzēs: 2 krūzes dateļu bez kauliņiem, 1/3 krūzes kakao pulvera, 3 ēdamkarotes apelsīnu sulas
Recepte:
1. Liec dateles, pusotru ēdamkaroti kakao pulvera un apelsīnu sulu blenderī un jauc, līdz tekstūra ir gluda un vienmērīga. Ja nepieciešams, vari pievienot vēl apelsīnu sulu, ja masa ir pārāk sausa.
2. Lej masu bļodā un veido mazas bumbiņas. Masa būs lipīga, tāpēc tev vajadzēs saslapināt rokas.
3. Citā bļodā ieber 1/4 krūzes kakao pulvera un apviļā bumbiņas šajā pulverī.
4. Uz cepampannas uzklāj cepampapīru, un uz tā novieto trifeles. Liec ledusskapī uz apmēram stundu. Gatavs!
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Tev vajadzēs: 3 nogatavojušos banānus, pusi krūzes mandeļu (vai citu riekstu) sviesta, 2 ēdamkarotes - 1/4 krūzes kakao pulveri (jo vairāk, jo bagātīgāka garša)
Recepte:
1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 grādiem un sagatavo kūkas veidni.
2. Izkausē riekstu sviestu (mikroviļņu krāsnī, katliņā uz plīts uz lēnas uguns vai karsta ūdens peldē), ielej bļodā, pievieno banānus, kakao pulveri un kārtīgi sajauc.
3. Lej masu kūkas veidnē, cep apmēram 20 minūtes, pēc izņemšanas ļauj pilnībā atdzist.
Pagatavošanas laiks: 5 minūtes
Tev vajadzēs: 1 krūzi valriekstu, 1 krūzi dateļu, 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Recepte:
1. Mal valriekstus smalcinātājā/blenderī līdz drupenai tekstūrai.
2. Pievieno dateles un kakao, un jauc līdz vienmērīgai tekstūrai.
3. Ar rokām no masas veido bumbiņas. Gatavs ēšanai!
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Tev vajadzēs: Pusi krūzes kokosriekstu (vai cita veida) sviesta, 1/3 krūzes zemesriekstu sviesta, 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa
Recepte:
1. Izkausē visas sastāvaļas kopā mikroviļņu krāsnī, katliņā uz plīts uz lēnas uguns vai karsta ūdens peldē.
2. Ieeļļo kūkas veidni vai citu trauku, un lej tajā masu. Lai iegūtu vienmērīgu fudža virskārtu, trauka apakšu nedaudz pasit pret galdu.
3. Liec ledusskapī uz 2 stundām.
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Tev vajadzēs: 2 lielus, ļoti nogatavojušos banānus, 1 krūzi auzu pārslu. Pēc izvēles vari pievienot klāt vēl kaut ko garšai - riekstus, šokolādes gabaliņus, rozīnes - principā jebko, ko sirds kāro.
Recepte:
1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 grādiem, sagatavo cepampannu.
2. Bļodā ar dakšu saspied banānus, līdz rodas viendabīga, gandrīz šķidra masa. Pievieno auzu pārslas, kārtīgi samaisi un atstāj masu uz 5 minūtēm. Pēc vēlēšanās vari pievienot vēl kādu sastāvdaļu garšai.
3. Ar ēdamkaroti liec masas kaudzītes uz cepampapīra.
4. Cep 13-15 minūtes, līdz cepumiem ir zeltaini brūna krāsa. Pēc tam ļauj pilnībā atdzist.
Pagatavošanas laiks: Kad banāni sasaldēti, pagatavošana prasa vien 2-3 minūtes!
Tev vajadzēs: 4 lielus, ļoti nogatavojušos banānus, 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
Recepte:
1. Sagriez banānus ripiņās, novieto vienā kārtā uz cepampannas vai citas virsmas, un liec saldētavā uz 1-2 stundām.
2. Liec banānu ripiņas blenderī vai smalcinātājā, un jauc. Pēc tam pievieno zemesriekstu sviestu, un jauc līdz vienmērīgai tekstūrai. Gatavs servēšanai!
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Tev vajadzēs: 1 krūzi zemesriekstu sviesta, 1 krūzi cukura, 1 olu. (Ja vēlies cepumus bez olām, garšvielu smalcinātājā sablendē 1/4 krūzes čia sēklu, un pievieno ūdeni/pienu pēc vajadzības)
Recepte:
1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 grādiem un sagatavo cepampannu.
2. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas, vislabāk ar rokas blenderi.
3. Ar ēdamkaroti liec masu vēlamajā cepumu izmērā uz cepampapīra, un piespied ar dakšu, lai izveidotu plakanāku formu.
4. Cep 8-12 minūtes. Cepumiem nav jābūt brūniem.
5. 10 minūtes atdzesē cepumus vēl uz pannas, pēc tam ņem tos nost un atdzesē pilnībā, pirms pasniedz.
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Tev vajadzēs: Pusotru krūzi auzu pārslu, 2 ļoti nogatavojušos banānus, 6 ēdamkarotes nutellas
Recepte:
1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
2. Bļodā ar dakšu saspied banānus.
3. Pievieno auzu pārslas un nutellu, maisi, līdz iegūsti viendabīgu masu.
4. Ar ēdamkaroti liec masu uz cepampapīra sev vēlamajā cepumu izmērā.
5. Cep 13-15 minūtes, līdz cepumi ir nedaudz brūni.
Pagatavošanas laiks: 2 stundas
Tev vajadzēs: 1 krūzi piena (interesantākai garšai vari izmantot kokosriekstu vai mandeļu pienu), 1 tējkaroti šķīstošās kafijas, saldinātāju pēc izvēles, pievienojot pēc garšas.
Recepte:
1. Krūzē sajauc kafiju un saldinātāju ar pienu, un lej ledus kubiņu paplātē vai citā lēzenā traukā. Liec saldētavā uz 1-2 stundām.
2. Kad masa sasaldēta, to liek smalcinātājā vai blenderī un jauc. Saldējums gatavs! Var pasniegt ar šokolādes gabaliņiem.
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Tev vajadzēs: pusi krūzes un vienu ēdamkaroti kakao pulvera, 4 ēdamkarotes koksriekstu eļļas, 1/4 krūzes medus
Recepte:
1. Karsta ūdens peldē izkausē kokosriekstu eļļu.
2. Izkausētajai koksriekstu eļļai pievieno medu un kakao pulveri, maisi 3-4 minūtes. Masai jābūt biezai.
3. Novieto masu uz cepampapīra lēzenā traukā, liec saldētavā uz 30 minūtēm.
4. Lai pasniegtu, griez iegūto masu gabaliņos. Desertu uzglabā aukstumā, jo istabas temperatūrā kokosriekstu eļļa kļūst šķidra.