Pagatavo iemīļotus našķus mājās un esi pārliecināts, kas tieši ir to sastāvā.
10 populāru našķu receptes. Pagatavo mājās pats!6
Gatavošana
: 1h
Kopā: 1h
12 batoniņi (apmēram)
Sastāvdaļas:
450g šokolādes
180g kokosriekstu skaidiņu
300g kondensētā piena ar cukuru
Instrukcijas:
Vidēji lielā bļodā samaisi kokosriekstu skaidiņas ar kondensēto pienu, kamēr iegūsi biezu, lipīgu masu.
Sāc ar rokām mīcīt taisnstūrveida formas batoniņus. Saspied masu stingri, lai tie tur formu. Ik pēc 3-4 gabaliņiem nomazgā rokas, lai tās nekļūtu pārāk lipīgas. Pilnībās tās nenoslauki, jo pie mitrām rokām pasta tik ļoti nelips klāt.
Ieklāj pannā cepampapīru un kārto uz tā batoniņus. Kad visi gatavi, ieliec saldētavā uz 20 minūtēm. Neizlaid šo soli, jo citādi tie juks ārā.
Izkausē 2/3 šokolādes ūdens peldē. Uzmanies no vārīšanās.
Kad šokolāde izkususi, atlikušo 1/3 iemaisi izkausētajā masā. Tā šokolādes glazūra būs spīdīga un glīti nožūs.
Izņem kokosriekstu batoniņus no saldētavas un pa vienam iemērc šokolādē. Vislabāk to darīt ar divām dakšiņām, jo tā viegli varēsi apviļāt šokolādē un noņemt lieko šokolādes daudzumu.
Noliec maliņā, kamēr atdziest.
Gatavošana
: 6min
Kopā: 6min
1 burciņa
Sastāvdaļas:
300g grauzdētu, nesālītu lazdu riekstu
80g tumšās šokolādes
Instrukcijas:
Ieber riekstus jaudīgā blenderī vai smalcinātājā un mal tos 4-5 minūtes, ik pa 30 sekundēm apstājoties un ar gumijas lāpstiņu noslaukot masu no trauka sieniņām.
Kad lazdu rieksti pārtapuši sviestā, ielej masu bļodiņā un iemaisi šokolādi. Riekstu masa no malšanas būs silta un šokolāde tajā izkusīs.
Ja tomēr šokolāde neizkūst, ielej masu pannā un uzsildi, līdz masa ir vienmērīga.
Ielej burciņā un izbaudi! Nutellas konsistenci iegūsi, turot burciņu vismaz pāris stundas ledusskapī.
Šī ir pārsteidzoši vienkārša recepte!
Viss, kas tev vajadzīgs, ir 3 glāzes zemesriekstu (pēc izvēles: grauzdēti, sālīti, svaigi) un labs smalcinātājs. Vienkārši smalcini riekstus 5 minūtes, kamēr tie pārvēršas sviesta masā.
Zemesrieksti procesa laikā mainīs konsistenci: sākumā tie būs sasmalcināti, tad pūderveida, līdz pārvērtīsīes pastā, tad biezāki par pastu un, visbeidzot, krēmīga pastā. Smalcināšana var būt ilgāka nekā 5 minūtes, viss atkarīgs no iekārtas.
24 cepumi
(apmēram)
Sastāvdaļas:
220g nesālīta sviesta (izkausēts un atdzesēts līdz istabas temperatūrai)
250g brūnā cukura
175g parastā cukura
300g miltu
¾ tējkarotes smalka jūras sāls
1 tējkarote dzeramās sodas
2 lielas olas
2 tējkarote vaniļas ekstrakta
340g vidēji saldu vai rūgtenu šokolādes gabaliņu
Pārslains jūras sāls
Instrukcijas:
Sajauc miltus, sāli un sodu vidējā bļodā. Noliec malā.
Lielā bļodā kārtīgi samaisi abus cukuru veidus. Ja ir kādi lieli vai cieti pikuči, tad saspied tos ar pirkstiem. Aktīvi maisot, pievieno izkausēto sviestu, kamēr iegūsti vienmērīgu masu, kas atlec no bļodas malām. Notīri bļodas sieniņas ar gumijas lāpstiņu.
Iemaisi cukura-sviesta masā olu. Notīri bļodas sieniņas ar gumijas lāpstiņu. Iemaisi otru olu un vaniļas esenci un atkal notīri bļodas sieniņas.
Iemaisi sausās sastāvdaļas un pievieno šokolādes gabaliņus.
Lai ceptu uzreiz:
Uzsildi krāsni līdz 190ºC. Kamēr krāsns sildās, paturi mīklu ledusskapī vismaz 10 minūtes. Ar saldējuma karoti paņem mīklu 50g bumbiņās un apber ar pārslaino jūras sāli. Cepumus uz cepampapīra liec ar 7,5cm atstarpi (apmēram 6 cepumi vienā pannā). Cep 10-14 minūtes, kamēr maliņas ir stingras un cepums kļūst viscaur zeltaini brūns. Ļauj atdzist 5 minūtes un pārliec uz metāla restītēm pilnīgai atdzišanai.
Lai ceptu pēc mīklas atpūtināšanas (ieteicamais variants):
Uzliec cepumu mīklas bumbiņas uz cepešpannas, tāpat kā iepriekšējā variantā, un kārtīgi notin ar pārtikas plēvi. Atdzesē vismaz 4h līdz 3 dienas. Tu vari mīklas bumbiņas arī sasaldēt aizvelkamajos maisiņos (līdz 1 mēnesim). Pusstundu pirms cepšanas, uzkarsē krāsni līdz 190ºC. Apber mīklu ar pārslainu jūras sāli. Cepešpannā ieklāj cepampapīru un cep 12-16 minūtes vai kamēr maliņas ir stingras un cepums kļūst viscaur zeltaini brūns. Ļauj 5 minūtes atdzist uz pannas pirms to pārliec citur.
Jo ilgāk mīkla atpūšas, jo izteiksmīgāka būs garša.
Sastāvdaļas:
85g želatins ar garšu un cukuru
7g želatina bez garšas
1/3 glāzes auksta ūdens
1/4-1/2 tējkarotes citronskābes (ja vēlies skābas konfektes)
šeit)
Instrukcijas:
Viegli samitrini papīra salveti ar eļļu un viegli ieslaukti to formiņās, lai želejkonfektes vēlāk varētu izņemt bez problēmām.
Nelielā bļodiņā sajauc abus želatina veidus un pielej ūdeni. Labi samaisi un atstāj 10 minūtes uzbriest. Pēc tam liec bļodiņu ūdens peldē un izkausē želatinu un cukuru. Ja parādās putiņas, tad noņem (citādi konfektes nebūs caurspīdīgas).
Ielej masu formās un atstāj 20 minūtes ledusskapī, lai atdziest un sacietē. Kad ņem lācīšus ārā, viegli uzspied to centrā, lai pirmās atlīp maliņas.
Ja vēlies skābos lācīšus, tad pievieno citronskābi mirklī, kad masa ir izkausēta un šķidra.
Sagatavošana
: 15min
Gatavošana: 6h
Kopā: 6h 15min
Sastāvdaļas:
400g saldētu vai svaigu zemeņu
1-1,5 glāze dabīgas ābolu sulas (nesaldināta)
3 tējkarotes kļavu, zemeņu vai cukurniedru sīrupa
Saldējuma kociņi un formiņas
Instrukcijas:
Visas sastāvdaļas labi sablenderē un ielej formās. Ja izmantosi koka kociņus, tad visvieglāk tos nostiprināt pareizajā vietā ar skoču. Atstāj 6h saldētavā vai kamēr sasalst.
Vieglāk izņemt būs, ja formas sānus paturēsi zem silta ūdens, tad sasaldētās sulas izņemt nebūs nekādu problēmu.
Nedaudz sablenderētā maisījuma paliks pāri, ar to vari piepildīt formas atkārtoti vai izdzert kā smūtiju.
36 cepumi
(apmēram)
Sastāvdaļas:
Cepumiem:
220g mīksta sviesta (bez sāls)
200g cukura
1 ola
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
260g miltu
90g alkalizēta kakao pulvera
1,5 tējkarote cepampulvera
1 tējkarote sāls
Pildījumam:
110g mīksta sviesta (bez sāls)
2 ēdamkarotes trekna saldā krējuma
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
šķipsniņa sāls
600g cukura
Instrukcijas:
Sajauc lielā bļodā sviestu un cukuru, pievieno olu un vaniļas ekstraktu. Labi samaisi.
Citā bļodā sajauc miltus, kakao pulveri, cepampulveri un sāli. Lēnām iemaisi sviesta-cukura masā.
Sadali mīklu divās daļās un aptin ar pārtikas plēvi. Ieliec ledusskapī uz stundu.
Uzkarsē krāsni līdz 170°C. Ieklāj cepampannā cepampapīru un noliec malā.
Viegli nokaisi darba virsmu ar miltiem un sāc rullēt vienu no mīklas daļām. Izrullē to apmēram 0.3-0.6cm biezumā un ar cepumu formīti izpied cepumus. Cepumus cep 12 minūtes, tad noliec malā atdzist. Atkārto to pašu ar otru mīklas pusi.
Kad cepumi ir atdzisuši, sāc gatavot pildījumu. Sajauc sviestu, saldo krējumu, vaniļas ekstraktu un sāli. Masa var būt nedaudz kunkuļaina, bet tas nekas, pēc tam kunkuļi pazudīs. Pievieno cukuru, apmēram 100g vienā reizē, un kārtīgi iemaisi. Rezultātā būs nedaudz stingra masa.
Ieliec pildījumu konditorejas maisiņā ar apaļu uzgali. Uzspied masu uz viena no cepumiem un otru uzliec pa virsu.
20-25 konfektes
Sastāvdaļas:
600g cukura
200ml ūdens
150ml kukurūzas sīrupa
2 tējkarotes citrona ekstrakta (vai citas garšas)
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Želejveida pārtikas krāsvielas
Konfekšu kociņi
Instrukcijas:
Izklāj 3 lielas loksnes ar cepampapīru uz gludas virsmas. Viegli iezied ar cepamo eļļu, lai konfektes viegli būtu noņemt.
Uz lielas uguns vidēji dziļā katliņā vāri ūdeni, cukuru un kukurūzas sīrupu. Viegli maisi, kamēr masa sāk vārīties. Uzmanies, lai nenošļakstītu katliņa sieniņas.
Kad masa vārās, pārstāj maisīt un pieklipsē pie maliņas konfekšu termometru (bet lai tas nepieskaras katliņa dibenam).
Kamēr masa vārās, samitrini ūdenī gumijas otiņu un apslauki katla maliņas, kur var veidoties cukura kristāli.
Vāri līdz 150°C. Lielākā temperatūrā cukurs sāks karamelizēties un iegūst dzintara nokrāsu.
Ļauj atdzist līdz 135°C un iemaisi ekstraktus.
Ar metāla karoti uz cepampapīra uzlej vienā reizē divus apļus. Iemērc konfekšu kociņu želejveida pārtikas krāsvielā uz iezīmē konfektē rakstu.
Kociņu atstāj konfektes centrā.
Ja vēlies, konfektēs vari iespiest kūku dekorus.
Ļauj 20 min pilnībā atdzist.
Bez glutēna un ar zemu ogļhidrātu daudzumu.
Sagatavošana: 5 min
Gatavošana: 20 min
Kopā: 25 min
4 personām
Sastāvdaļas:
Brokoļu pamatnei:
1 maza brokoļu galviņa (apmēram 2-3 glāzes, kad sablenderēts)
2 olas
¼ glāze parmezāna siera
¼ glāze macarellas siera
¼ tējkarote sāls
¼ tējkarote pipari
½ tējkarote itāļu garšvielu
Virskārtas:
¼ glāze picas mērces
1 glāze siera
Dārzeņi (ja vēlies)
Instrukcijas:
Uzsildi krāsni līdz 200°C. Izklāj pannā cepampapīru vai ieeļļo, noliec malā.
Sasmalcini brokoļus blenderī vai sarīvē līdz rīsu konsistencei. Ieber brokoļus lielā bļodā, apklāj ar pārtikas plēvi un ieliec mikroviļņu krāsnī uz 1-2 min vai patvaicē katliņā ar ūdeni, kamēr brokoļi ir mīksti.
Minūti atdzesē, ieber masu tīrā dvielī un nospied visu lieko mitrumu, kamēr brokoļi kļuvuši par sausu bumbu. Lielā bļodā ar karoti sajauc brokoļus, olas, sieru un garšvielas.
Masu izklāj pa pannu, apmēram 1,5 -2 cm biezumā. Cep 10-12 minūtes vai kamēr masa viegli brūna. Izņem no cepeškrāsns, uzsmērē mērci un uzber sieru. Vari pievienot arī citas sastāvdaļas pēc savas vēlmes. Ieliec atpakaļ krāsnī un cep vēl 10-12 minūtes vai kamēr siers izkusis. Atdzesē vismaz 5 minūtes pirms griešanas.
4 personām
Sastāvdaļas:
Cepameļļa
2 kartupeļi, smalki sagriezti
Auksts ūdens mērcēšanai
Sāls (vai citas garšvielas)
Instrukcijas:
Sagriez kartupeļus smalkās šķēlītēs un pusstundu mērcē aukstā ūdenī. Pirms cepšanas kārtīgi noslauki ar papīra dvieli vai tīru virtuves dvieli.
Uzkarsē eļļu līdz 180°C dziļā katliņā vai speciālajā vārāmajā katlā. Noliec blakus šķīvi un ieklāj tajā papīra dvieli.
Katupeļus liec katliņā mazās porcijās un cep līdz tie kļūst zeltaini brūni (3-7 minūtes).
Nosusini ar papīra dvieli un uzber garšvielas. Pasniedz.