local-stats-pixel fb-conv-api

Vecas ģitāras remonts.22

Sveicināti, vēlos parādīt pamatdarbības, kas jāveic remontējot padomju ģitāras. To atšķirība no mūsdienīgajām ir tā, ka grifs ir atsevišķa detaļa un pie korpusa stiprinās ar regulēšanas skrūvi. Šo skrūvi pievelkot grifs atliecas atpakaļ- samazinot stīgu attālumu no ladām un kļūst vieglāk spēlēt. Parastā šo ģitāru slimība ir tieši lielais stīgu attālums, dēļ kā ģitāra skan neprecīzi un kļūst par īstu pirkstu sporta zāli. To var ārstēt pievelkot skrūvi. Ja tas nelīdz- ģitāra ir smagi slima un jāmet ārā vai kapitāli jāremontē. Es remontēšu emotionŠī kļūme notiek dēļ tā, ka korpusa līmēšanā lietotā līme ar laiku noveco un vairs nespēj turēt noskaņotas ģitāras stīgu radīto ap 50kg vilcējspēku, kā rezultātā (palēnām liecoties) atlūzt grifa atbalsta klucītis ģit. korpusā. Šie simptomi izpaužas, kā augošs stīgu attālums un bieži, kā plaisas dekā, grifa rajonā. Fotogrāfijās būs apskatītas divas ģitāras, šī tipiskā slimība bija gan tikai vienai. Ja ir kādi jautājumi veco akustiku remonta tēmā- jautājiet.

261 1 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

beidzot kautkas noderīgs un intersants :)  turpini tik likt šāda veida rakstus :) 

3 1 atbildēt

Man ir 47 gadā Lunačarska rūpnīcas ģitāra ļoti bēdīgā stāvoklī vēlos restaurēt .Pēc profesijas esmu galdnieks .Ir iespējas taču nav zināšanu vai ir iespēja konsultēties.

1 0 atbildēt

Man tieši ir viena padomju ģitāra un likās, ka jau jāmet ārā! Ja varētu es tev iedotu 10 + par šo rakstu! emotion

0 0 atbildēt

Man ir viena veca (iespējams ķīnā ražota) HERALD klasiskā ģitāra. Tā nokrita no skapja un ir atlīmējusies aimugurējā deka un ir lūzums aizmugurējai dekai. Vest pie meistara neatmaksājas, pirkt jaunu arī negribu. Tātad, jautājums ir sekojošs, kādu līmi man izvēlēties lai pielīmētu deku? Paldies saku jau iepriekš.

P.S. Tavs raksts ir brilijanta vērts un ļoti izglītojošs. Noteikti ieteikšu arī citur! ;) Paldies!

0 0 atbildēt

A pēc līmēšanas tie klucīši arī tur? Atceros, ka mājturībā, lai vispār kaut cik turētos, zāģējām pa lūzumu un līmējam tad ar epoksoīdu...

0 0 atbildēt

Ja es Tev aizvestu savu ģitāru, Tu viņu salabotu?! :D

0 0 atbildēt

Letak ir nopirkt.

0 2 atbildēt