Bieži ir tā, ka izcepu torti , to aiznesu un pati nemaz nepagaršoju. Es visbiežāk daru tā, ka kompleksā ar torti pagatavoju kādas kūciņas vai vēl kādu našķi. Parasti spokos parādu tikai galveno sastāvdaļu, bet to, kas sagatavots mājās atstāšanai, nerādu. Šoreiz parādīšu kā pie manis viss notiek īstenībā.
Torte ar labiem padomiem1
Šoreiz man uz Andām vajadzīga torte ārpusmājas tusiņam, bet vajadzigs arī kāds našķis, ar ko mājās pasvinēt. Pirmais noteikums ir tāds, ka tortes izmēram jābūt maksimāli lielam, bet jāietilpst attēlā redzamajā kastiņā. Kastiņas augstums 8 cm, tātad tai varētu būt četras ceptās kārtas.
Ilgus gadus , kad torti ieliku neizjaucamā kastē, bija problēmas ar ārā izcelšanu.
Tikai kādus gadus atpakaļ sapratu , ka torte ir jāliek nevis kastē, bet uz kastes vāka, tad kasti liek kā vāku virsū tortei. Tātad, tortei par pamatni jāizmanto kāstes vāku.
Vēlreis parādīšu pirms nedēļas izvārīto krēmu no 3 sastāvdaļām.
Šo recepti jau esmu vairākkārt slavējusi.
http://spoki.tvnet.lv/receptes/Mans-labakais-krems-kukam/777363
Kad krējums ar cukuru savārīts un padzisis, daļā izkausēju šokolādes čipsus.
Kad tas atdzisis pavisam, saputoju turpat katlā.
Daļai var pieputot baltos čipsus un mazliet kakao.
Tagad ķeros pie šīsdienas darbiem.
No citrona un apelsīnu mizām sagatavoju dabīgo garšvielu. Augļus nomazgāju sevišķi rūpīgi, jo tie noteikti ir apšpricēti. Norīvēju bļodā mizu uz smalkās rīves, pievienoju pusi citrona sulas un pāris ēdamk. cukura, iegūto garš vielas masu saleju stikla burciņā un nolieku ledusskapī. Tā noderēs rīt un paliks arī citai reizei.
Jau izdomāju, ka cepšu trīs olu biskvīta kartas, bet vienu no sviesta smilšu mīklas. Vispirms sagatavoju smilšu mīklu.
Bļodā, kur vēl palikušas nupat gatavotās garšvielas paliekas, lieku paciņu ar mīkstu sviestu, ar loka karoti pieputoju klāzi cukura.
Pieputoju pa vienam divus olu dzeltenumus un glāzi miltu.