Tā ir noslēguma daļa šai 4 rakstu sērijai par tortes cepšānu un blakusproduktu izmantošanu.
Iepriekšējie saistītie raksti:
http://spoki.tvnet.lv/tribine/Torte-ar-labiem-padomiem-2/817927
Skaties bildēs manus darbiņus.
Tā ir noslēguma daļa šai 4 rakstu sērijai par tortes cepšānu un blakusproduktu izmantošanu.
Iepriekšējie saistītie raksti:
http://spoki.tvnet.lv/tribine/Torte-ar-labiem-padomiem-2/817927
Skaties bildēs manus darbiņus.
Lielās tortes atgriezumus sakārtoju stikla traukā, aplaistu tikai mazliet ar želeju, lai tie turas kopā. Uzsmērēju pāri visus krēmu pārpalikumus (nav bildes).
Sagatavoju no kādas ogu sulas želeju, apm. 300gr. Man šoreiz tā ir no skābo ķiršu ievārījuma sīrupa. Kas tas tāds? - ķiršu ievārījums iznāk diezgan pašķidrs. Es daļu šķidruma jau noleju vārīšanas procesā atsevišķās nelielās burciņās un ziemā to izmantoju želejās.
Kad želeja sastingusi, saputoju putukrējumu un izdekorēju savu kārtojumu. . Garšos gandrīz kā īsta torte.
No olu baltumiem sacepti dažādas formas bezē cepumiņi. Tos viegli var padekorēt un tie iegūs ļoti patīkamu izskatu un garšu. Iskausēju šokolādes čipsus sviestā, pievienoju vēl saldā krējuma karoti. Šo šokolādes masu izmantoju kā līmvielu cepumu salīmēšanai. PIe šīs masas labi pielīp sīkās sezama sēkliņas, krāsainie cukura graudiņi. Var izmantot sīki sakapātus riekstiņus.
Te mans darba lauks.Laižu fantāzijai brīvu vaļu - kuru ar kuru salīmēt un ar ko apmērcēt.
Šokolādei ir rūgtena garša un tāpēc tā labi sader ar saldajiem cepumiem.
Te ir īstā bērnu spēlīte. Šo darbiņu vardroši uzticēt pat maziem bērniem.
Sakārtoju šķīvī un nu jau varu dienas gaismā nofočēt.
Vēl pāri palika pāri. Tie ir sausi un ilgi nebojājas. Kādu dienu izvārīšu dzērveņu ķīseli. Pirms ēšanas sametīšu mazos kraukšķus ķīselī un iznāks dievīgs saldais ēdiens!