(Vecs raksts, bet padomi aktuāli vēl šodien)
Klāt pavasaris, lielais talku laiks. Pēc garās ziemas, kad sniegs nokusis, labi redzams atkal mūsu pēdējais kultūras slānis. Pavasarī arī visbiežāk revidējam virtuves skapjus , pieliekamos un metam laukā visu, kas šķiet mums lieks.
Rakstu šoreiz , lai pabrīdinātu tos, kuri grasās izmest ārā vecās vai ne tik vecās emaljētās tējkannas. Man šī vecā tējkanna ir kļuvusi pilnīgi neaizstājams virtuves priekšmets, bez kuras mana rosīšanās virtuvē būtu daudzos gadījumos daudz sarežģītāka.
Protams, ka mans brīdinājums attiecas tikai uz tiem, kuri vēl brokastīm sev olu prot izcept, kafiju uzliet vai labākā gadījumā kādu vienkāršu kūciņu uzcept.
Sliktākā gadījumā - tiem, kuri neprot pat zupas šķīvi uzsildīt.
Par tējkanas pamatpielietojumu - uzvārīt ūdeni tējai vai kafijai neatgādināšu.
Tējkannas plašāku pielietojumu rādīšu bildēs, dažas no tām jau redzētas vismaz fonā manos recepšu rakstos.