local-stats-pixel fb-conv-api

Smagais metāls (1)33

441 0

Sen neko nebiju rakstījis.

Nav jau tā, ka pa šo laiku neko neesmu darījis.

Vienkārši, nekas nešķita stāsta vērts.

Tā nu beidzot esmu saņēmies jauniem svarīgiem darbiem. Vismaz manā uztverē tas tā ir. Kad biju pietiekami paspēlējies ar Ķīniešu mazo CNC uz Arduino bāzes, nolēmu, ka būvēšu sev lielu programmējamu frēzmašīnu. Pēc standartiem - vidēji lielas klases. Protams, ir mašīnas ar izmēriem 2,5x4 metri un lielākas. Bet, ja paskatās CNC pārdevēju piedāvājumos, tad iekārta ar parametriem 1500x1000 mm arī neskaitās nekāds sīkulis emotion. Maniem plānotajiem darbiem šāds izmērs būs pilnīgi pietiekams.

Šāds instruments tirgū maksā aptuveni 8000 USD. Es būšu iztērējis 1200.

Pirms uzsākt šo darbu, vairāk kā gada laikā esmu rūpīgi izpētījis vismaz 200 citu veiktos projektus netā. Tostarp, ļoti rūpīgi esmu pētījis rūpnieciski ražotus CNC. Neteikšu, ka tie visi ļoti izceltos ar prasmīgu inženieru darbu! Par Ķīnā ražotajām iekārtām - pat nerunāsim! Ar šo projektu centīšos realizēt savus inženiertehniskos skilus emotion

Manos krājumos ir daudz 'smagā metāla' (sapirktās daļas nākamajam CNC), mēģināšu pamazām to visu atrādīt.

Šoreiz tikai tik, cik esmu paspējis salikt. Turpinājumi būs. Komentāros padalīšos ar pieredzi detaļās, ja būs jautājumi.

441 0 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

Lai Tev veicas. Skatos ka kādi salikuši mīnusus. Tie jau neko citu nejēdz kā lūrēt XXX un raustīt mazo brālīti, es tā domāt. Kā metinātājs saku ka bildinātā šuve normāla. Esmu redzējis daudz brīnumus. Padedzināsi vairāk kamēr pabeigsi, un roka būs piešauta.

9 0 atbildēt

Malacis! Ir reāli grūti sametināt precīzu ,taisnu rāmi jo metinājuma šuves pamatīgi deformē konstrukciju. Šuvēm ne vainas! Lai veicas darbos!+++

8 0 atbildēt

Man šajā jomā nav zināšanu, bet apbbrīnoju tavu uzņēmību!

5 0 atbildēt

kur turpinājums?

raksts sanāk tikai par metāla rāmi...

5 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Nesaprotutos gudriniekus kas noliek uzreiz ideju. Ļaujiet cilvēkam mācīties no savām kļūdām, ja kas nesanāk, gan jau pats izdomās. Tikai kādi 2% no jums būtu gatavi uzbūvēt ko tādu. 

2 0 atbildēt

Metināt Tu gan nejēdz... Kur nu vēl ar šādu ķep ļep šņorīšu sistēmu ķert desmitdaļas emotion

3 1 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Vai būs arī kāds raksts ar iekārtu darbībā? Interesē tomēr varbūt var pasūtīt izfrētēt kaut ko pēc autocad vai kāda cita rasējuma.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Un ko tu gribi ar tiem metāllūžņiem izdarīt? Galdu būvēsi? Kā šādu aparātu būvētājs varu teikt, 1200Eur nebūt neiekļausies. Šāda izmēra aparāts būs vien tuvu 8000Eur-10000Eur. Idēja kā tāda ir apsveicama, bet konstrukcijas plānošana ir garām. Vispirms izdari un tad liec spokos darba gaitu un izmaksas. Mēs visi varam izteikt kaut kādus skaitļus un bez rasējuma un mērījumiem salikt klucīšus. Lai izdodas un mani skarbie vārdi kalpo mērķa sasniegšanai!

0 0 atbildēt
Kapēc neizmantoji alumīnija profilus? Daudz vieglāk salikt un precīzāki nekā metāla trubas! Kādus soļu motorus plāno izmantot? Nema 34?
0 0 atbildēt
Labs emotion
0 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt

interesanti, kam šito CNC var izmantot - trubu locīšanai, materiāla izklāšanai vai griešanai emotion

0 0 atbildēt

 emotion 

1 2 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

1 2 atbildēt

 emotion 

1 2 atbildēt