local-stats-pixel fb-conv-api

Regulējams barošanas bloks (DIY)8

116 0

Par cik man šad tad nākas patestēt dažādas mazjaudas ierīces, paspīdināt LED lampiņas - ut.t., izdomāju uz ātru roku izgatavot vienkāršu barošanas bloku ar regulējamu spriegumu izejā. Bez tam baterijas ar parasti nav pa rokai - tad varu izmantot šo dažādu iekārtu darbināšanai.

Šis uzbūvēts uz lineārā rgulatora LM317 bāzes. Šis ir vienkāršs regulators ar 3 izvadiem un vienkāršu montāžu, kā arī tam ir iebūvēta aizsardzība pret pārkaršanu un pārslodzi ( īsslēgumu) . max izejas strāva 1.5A. manā gadijumā mazāk, jo transformators nav tik jaudīgs. Ja vajag lielāku jaudu jāliek papildus tranzistors , kā arī vēlams ieviest strāvas ierobežōšanu pa "soļiem" , kā nopietnos laboratorijas barošanas blokos. Vēl jāatceras, ka nedrīks pārsniegt datu lapā norādīto MAX, ieejas/izejas spriegumu starpību.

Konstruktīvi viss ievietots vienkāršā plastmasas kastē un papildus uzstādīts volt metrs no ebaja ( tas mēra no 3-30V vai arī 0 - 30 , ja tam ir sava barošana, kuru es nodrošināju no atsevišķa regulatora + tas maksā lēti un ir visādās krāsās - es izvēlējos sarkano - jo voltmetrs nevar nomērīt mazāku spriegumu nēkā tā barošonas spriegums - par cik šis barojas no 3-30 ...tātad -tas var parādīt 3V ja to nebaro "ārēji"). Manā gadījumā min izejas spriegums 1.3V, kas ir minimums LM regulatoram un maz. atkarīgs no tīkla sprieguma - reizēm 24V , bet reizēm 26V , kad tīklā paaugstināts spriegums. Regulators jāmontē uz radiatora, jo visa ieejas/izejas sprieguma starpība reiz patērējamā strāva : aiziet siltumā. Tāpēc nav izdevīgi piem. no 25V samazināt uz 5V ar slodzi 1A. siltumā aizies = 25-5 = 20*1 = 20W. Kas ir daudz un karsti emotion

Korpusā ar vīli izvīlēju nepieciešamo atvērumu voltmetram + izurbu pārējos caurumus - plastmasu viegli apstrādāt.

Ikdienā šis bieži noder. Var protams izgatavot arī divpolāru ar + un - spriegumiem attiecībā pret "0". Tad negatīvajā pusē var izmantot LM337 regulatoru.

116 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

raksti PM kas tev sakāmsemotion

2 0 atbildēt
Tas labi uztaisits,bet mani vairak interese augstspriegums. 220v uz 100kv. Tadu verkji gribetos uztaisit
0 0 atbildēt

žēl ka nošā neko nesaprotu,labprāt pamēģinātu ko tādu uzztaisīt.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt