local-stats-pixel fb-conv-api

Process ( Rūsa ).46

Sveiciens spokiem dzelžumīļiem un spocenītēm dzelžudīdītājām ! Šoreiz apskatīsim momentu ar kuru gandrīz katrs no mums saskaras, respektīvi rūsu. Vairs nejaudāju uz daudzjām vēstulēm sīki un smalki par šo tēmu atbildēt, tādēļ uzcepšu rakstiņu. Jautājumi : Ko darīt... ? Kā labāk atbrīvoties no rūsas...? Kādus materiālus izmantot...? Kā piekrāsot... man pirms pāris mēnešiem piekrāsoja, nu jau atkal rūsa parādījās.... Es pirms mēneša pieslīpēju, piekrāsoju, rūsa ārā !? Pirms nedēļas piepūtu ar baloniņu... Kur tik dārgi ...?

Svarīgākais: apbruņojamies ar pacietību un pieejam tai lietai ar visu nopietnību un pareizo attieksmi. Ja priekš sevis taisām kā " priekš sevis ", tad čomam vai draugam ir jāuztaisa vēl labāk, jo pats sev var jebkurā brīdī darbu pārtaisīt, bet čomam nav tādu iespēju. Protams, garantēt mēs neko nevaram, pat deputāti solījumus netur, bet kaut asins pa degunu un lai sirdsapziņa tīra mēs varam darbiņu izdarīt pēc labākās sirdsapziņas, pa maksimumam izdarot visu ko var konkrētajā gadījumā paveikt.

Ātri, lēti un labi tikai ezīši ālējas, viņiem adatas duras. Mums ātri nesanāks, apskatīsim kā piemēru vienu detaļu, jārēķinās ar dienām trim - četrām, jāļauj nožūt katrai uzklāto materiālu kārtai lai krāsojot nesāk "celt augšā " vai pēc kāda laiciņa parādīties plaisas, nesāk lobīties, atslāņoties vai velns viņu zina kādas tur vēl dieva zīmes parādīties. Lēti : pa lēto tikpat kā uz katra stūra var uztaisīt, parasti izmanto lētos materiālus, ietaupa uz procesa noīsināšanas, uz tehnoloģijas rēķina. Mēs tomēr izmantosim kvalitatīvus materiālus un procesu veiksim ar sirdi un dvēseli. Neesmu grāmatvedis, tādēļ interesentiem piemetīšu tikai aptuvenus ciparus lai nekliedz, kur tik dārgi :

Krāsa (pērle)100 grami, attiecīgi arī laka, atšķaidītāji, cietinātājs - ap 20 nelatviešu naudiņām. Gluži divdesmit jau nesanāk, bet parasti kādu kapeiku atstāju jaucējam "Tējiņai ".

Var skriet pēc materiāliem kājām, bet var efektīgi aizmizot ( neuzraujoties uz radariem) - 10 naudiņas.

Speciālā rūsas noņemšanas ripiņa, flekša ripiņa un drāšu ripiņa, smilšpapīri pa loksnītei ( P80, P100, P180, P240) , ūdenspapīri ( P600, P800, P1000, P1500, P2000) - 10 naudiņas.

Nedaudz attaukotājs, salvetes, špaktels, ķīmija (skābe vai buvanols), grunts Skābā, HS grunts, līmlentas, maskējošie papīri, plēve, pulējamās pastas, ripas, pretrūsas konservants - 10 naudiņas.

Jārēķina arī zināma amortizācija uz instrumentiem, jo nekas nav par velti, čertas dienas darbnīcā elektrība, kompresors, nosūcēji, elektroinstrumenti - 10 naudiņas.

Par darbu jau jārēķina katram pašam cik sanāk, zem vienas nelatviešu naudiņas stundā laikam neviens negribētu darboties, pat par stāvvietu Rīgā sanāk vairāk nolauzt, tātad sarēķinam ka esam darbojušies četras dienas pa 10 - 12 stundām pie autiņa. Sākumā un vēl pa starpām autiņu nomazgājam lai mazāk putekļu, tad procesa gaitā, kamēr žūst špakteļi, gruntis un krāsa, savedam kārtībā un uzpulējam lukturus, lai dupsītis izskatās svaigāks, pievelkam, pielabojam ar krāsu uz virsbūves citas cakiņas, pieriktējam atklātās dziļākās buktītes un piepulējam švīciņas.

Aiziet, ķeramies pie procesa ! Neliels fragments no piekrāsošanas : http://vid1270.photobucket.com/albums/jj608/Aleksandrs59/Piekrsoscaronana_x264_zps7pfqto6s.mp4

« 1  2  3 »
865 1 46 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 46

0/2000

WOW tieši tas, kas vajadzīgs, lai atkoptu autiņu pēc ziemas. emotion Liels paldies ar parādīto un pastāstīto! emotion Gaidam rakstu par zaļo "rūsekli" ... emotion

13 0 atbildēt

Mana auto dupša restaurācija! emotion

Vēljoprojām esmu sajūsmā par attieksmi un rezultātu, kas pārspēja gaidīto! Lieki piebilst, ka mūsdienās tas ir LIELS retums!

Paldies lieliskajam meistaram par ieguldīto darbu un dvēseli šajā procesā!!!emotion

9 0 atbildēt

Aleksandrs pieķerts piedaloties "X-Faktorā" emotion

http://www.bildites.lv/viewer.php?file=2vgnqhyxhgnasdj9we8.jpg

7 0 atbildēt

Lielisks darbs un raksts, man ar autiņam sāk parādīties ap arkām rūsiņš vietām , bet nav laika ņemties ap autiņu.   Un izskatas ka grūti butu kautko palabot man kā iesācējam nezinot neko par tiem smilšpapīriem , gruntīm skābēm ...   bet paskatoties tavus rakstus var daudzko uzzināt noderīgu +

5 0 atbildēt

Pozitīvi vērtētais raksts jau norāda cilvēku attieksmi. Super, pluss par aprakstu un foto.

Visi pārējie "dīvānā pirdēji" var gudri runāt, nez vai spēj kaut ko rāli izdarīt paši....

Rakstā tika parādīts, kā kaut ko salabot, nevis stūrēt "sūro" politiku un par sencīšu naudu nopirkt jaunu gāžamo aparātu....

3 0 atbildēt

Wau nu super, kā jauna emotion

3 0 atbildēt

Tu mans arodbrālis, es šobrīd eju praksi- Atlēdzinieks Metālapstrādē - 

3 gadi jāmācās, tagad 1 gads, priekšā 2 gada, nākamais virpotāja gads un pēc tam pa metinātaju mācīšos.

Es tava topošā konkurence emotion

3 0 atbildēt
Shis labs,man gan bus drusksu vieglak-nenaksies aplimet neko,ja nu vienigi azmugurejo logu.
3 0 atbildēt
Kāds ir skābās grunts nosaukums? Es te večiem veikalos prasu,bet tie tikai plecus rausta,un rāda glupas sejas.😁
2 0 atbildēt

Garažiņā lūžņus krāsoju vaļasbrīžos, no pamatdarba brīvajā laikā, tas ir mans hobijs un sirdslieta kas sagādā savus mazos prieciņus un ir iespēja nolaist tvaiku  emotion  Kur es biju visus šos 25 gadus ? Neīdēju, rušināju, stutēju kapitālisma balstus. Kādi pilsoņi tāda valsts ?  Nu nu... nesenākus notikumus laikam vairs neatceramies ? https://www.youtube.com/watch?v=mSTFO2pbB14 ; pamēģini vēl kaut ko šeit pamainīt ... Reiz runāju ar vienas partijas cilvēkiem, bija vēlme arī roku pielikt, zini, atsita visu apetīti tā divkosība un līherēšanās kas tur valda... labāk tomēr mierīgi drāžu savus lūžņus tālāk, vairāk labuma sanāks emotion 

1 0 atbildēt

Heiteris atradies ! Tu vispār sajēdz kas ir niks ?  Anoņimņiks, johaidī ! Kas pasēdēja uz barikādēm un tējiņu padzēra tam tas liekas kā izklaide bija, kas lietas darīja,  tam tā neizskatās vis, ej dzer vien tālāk savu tējiņu !  Es, lūk neesmu anonīmi šeit piereģistrējies kā dažs labs, man ir vārds un uzvārs, pat dzīvesvieta, dzimšaanas gads un pat kontaktu numuri, es dzīvoju brīvā valstī un man nav nekā slēpjama !

1 0 atbildēt

Oh, vienīgais gaišais prāts kas saprot lietu kārtību un visu politisko virtuvi, apsveicu ! Pareizi, visu novelsim uz tiem prātu atdzērušajiem lubrakiem kuri to pasākumu par grautiņu pārvērta, tad arī pasākuma iemeslu neviens vairs neatcerēsies.  Un vispār, kas Tev daļas gar manu prātu, demagogs, intelekta dakters atradies, laikam darīt nav ko, ja šeit Spokos meklē kam pie3,14sties ! Sarunu beidzu, jauku dieniņu !

PS  Sākumā piereģistrējies kā vīrs nevis kā anonīmais alkašs te gaisu jauc ! 

1 0 atbildēt

Tu pasūtījumus arī pieņem? emotion Man golfiņš vietām ierūsējis, 99% labā stāvoklī, tapēc negribētos ielaist rūsu.

0 0 atbildēt

Kā es lasu Rūsa, tā, lai dzīvo 8. marts.

0 0 atbildēt

Rūsu nebūtu vieglāk ar "Kolu" notīrīt? emotion

0 0 atbildēt

Gala bildi varēji ielikt. emotion

0 0 atbildēt

Daudz ko esmu stāstījis un rādījis, visi materiāli atrodami manā profilā, vajag tik pameklēt, arī lukturu dzidrināšana :

http://spoki.tvnet.lv/automoto/Lukturu-dzidrinasana/548415

0 0 atbildēt

Paldies par rakstu. Kā ir krāsošanu? Ir, iespējams, krāsot kādu detaļu daļēji un neredzēt pēc tam atšķirību starp nokrāsoto un nekrāsoto vietu vai uzreiz jākrāso viss (piemēram spārns)? Krāsošanu var kvalitatīvi veikt ar baloniņu?

0 0 atbildēt
20.bilde emotion emotion emotion
0 0 atbildēt

un kā tu noloki papīru līmējot apkārt laukumiņiem, lai neveidojas krāsas aprāvumi, jo noplēšot paliek balta krāsas maliņa

0 0 atbildēt