Lai gan protam gatavot daudzus jaunus ēdienus, vecuvecais rasols, jeb rosols vecā gada vakarā tiks celts galdā daudzās ģimenēs. Viss būtu labi ja rasols nesasulotos. Bieži vien pēc vairākām stundām tas pārvēršas biezā putrā. Ļoti labi var šo parādību novērst, daļu kartupeļu aizvietot ar vārītiem sīkajiem makaroniem. Garšu makaroni rosolam nepasliktinās, vairums pat makaronu klātbūtni nepamanīs. Sīkos makaronus jānovāra pusgatavus lielā ūdens daudzumā, pievienojot ūdenim karoti eļļas un nedaudz sāli. Atdzesētus tos piejauc rasolam, tie briedīs un uzsūks lieko šķidrumu. Sen jau šo paņēmienu atradu vāciešu receptēs. Vācieši savās rosolu receptēs bieži pilnībā aizvieto kartupeļus. ar makaroniem.
Lai, Jauno gadu gaidot, nesasulojas rasols!14
Man ļoti patīk sīkie radziņi. Tagad ir pārdošanā pavisam sīki - rīsu makaroni.
Neizmet nevienu olu čaumalu. Ieliec vēl karstajā cepeškrāsnī un izkarsē, kad būs svētku maltīte sagatavota. Saberztas olu čaumalas ir labs mēslojums gan istabas puķēm arī vasarā dārza augiem. Der arī pret gliemežiem.
Arī kafijas biezumus nemet ārā, tos izkaltē un vasarā iekaisi kādā dobē pie augiem. Ar kafijas biezumiem ziemā paberzē rokas, lieto kā skrubi.
No ogu sulām svētku galdam taisa mājas limonādes. Garšas uzlabošanai parasti savlaicīgi piegriež citrona šķēles. Lai limonāde no citrona baltās daļas nekļūtu rūgta, citronu nedrīkst turēt siltā šķidrumā.
Ēd ar mēru, dzer ar prātu, dzīvo dzīvi akurātu!