Tātad būs neliels ieskats, Knābātaju Kūpināšanai. Pastīsimies kas tad nu mums tur būs sanacis, melns kā vens vai tomēr garšigs! Pats ko tadu dariju pirmo reiz, un sanāca pat ļoti gardi, Radu loks kas nogaršoja, teica varot mēli norīt līdz zābakiem! :D
Kupināta vista Lauku gaumē!0
Nu tad sāksim: žāvetava tika izstradāta uz ātru roku, jau pagajušā gadā, bet ka jau zinam visam stavot viss nolietojās!
Nu tad ari pienaca laiks atsvaidzināt; šogad pagarinājām nedaudz Snuķi (Jeb dūmvadu) par + - 1m Ieklājam iekšādumvada ķieģelīšu grīdiņu, nostiprinajām, un kartigāk apmetam ar zemi, Lai Pec iespejas vairak dumus novaditu uz pašu žavetavu.
Te jau sagatovojām malciņu un sakam iekurināt. Atkarīgs ko kupinam ,bet uzreiz iekšā neliekam, ļaujam kadam 2 krasniņām izkurties.!
Arī man mazais palīgs sildas jo laiks bij visai nelabvēlīgs un Rotveilers izmirka!
Kā redzam viss nav tik perfekti kā gribās bet funkciju pilda labi. Pa laikam lai palielinatu dūmu apjomu liekam klāt kadu slapjāku alksnīti. Vislaik kurinam tīri uz alkšņa. garšai var pievienot Ābeli, kadiķiti, un pat upeņ zaru. Tā jau gaumes lieta, bet ko tur daudz pieturesimies pie klasikas un cepsim augšā tik uz Alksneītēm:D
Te jau Samarinēti vistu stilbiņi ar šķinķīšiem. marīnādi ja ir velme varu noprecizēt, bet uz sitiena nemaku teikt, Jo to neveidoju es. Mammai tas labi padodās! Bet nu marināde sastav no ūdens, etiķa, sīpoliem, ķimenēm, sāls, cukurā, laurulapas.
Tādus nu mēs viņus gatavosim. :) Nu ko liekam iekšā un lai kūp.!
Kāmēr viss jauki kūpinās pielidzinām bedrīti no kuras tika ņemta zeme Snuķa veidošanai! Un paligs atkal klāt nu ka neliek mieru ta neliek. :D
Un te jau Arī gardais rezultāts, Kūpinājam 3,5h. lēna garā bez iespringšanas.
Nu ko Līgas Kailas nāca otrā dienā :D, nu tad ļavām vel visam atdzist ievilkties, un jau rītā likām galdā!
Šeit nu no Rītiņa vel piecepām šašličoku klāt, un daudz dažadu labumu, nu ka Jau Ligo rītā.
Lai labi garšo.