local-stats-pixel fb-conv-api

Kas un kā (4)5

300 0

Kā iepriekšējā rakstā http://spoki.tvnet.lv/praktiskais/Kas-un-ka-3/667899 solīju, parādīšu grīdas paklāja tamborēšanu.

Izmantoju šoreiz tikai ārdītas dzijas. Esmu izrevidējusi skapjus, atlasot visu, ko vairāk nevalkā un kas izārdāms.Ļoti noder pietīšanai un stingrumam kokvilna un lins. Par labākajām dzijām šim nolūkam atzīstu mūsu pašu aitiņu vilnas dzijas. Atradu vēl maisā gan vīra slēpošanas svīteri, gan bērnu garās bikses, cepures, kas tika glabāti mazbērniem, bet velti - tādi šodien nav modē. No savas garderobes izārdīju dažas linu un kokvilnas blūzres.Vēl atklāju, ka ļoti daudzi pirktie smalkie adījumi ārdāmi, jo adīti pēc piegrieztnes, nevis piegriezti. To uzreis var pateikt, ja paskatās kreisajā pusē uz vīlēm. Kad viss dzijas daudzums salikts vienkop, novērtēju pēc krāsām un biezuma, lai kopā satinot dabūtu vajadzīgo tamborēšanai rupjumu. Tamborēšu paklāju no divu veidu kvadrātveida gabaliņiem.Tie pēc krāsu toņiem un raksta būs līdzīgi, tos izvietojot dažādi, veidošu divus paklājus. Iesācējiem iesaku notamborēt vismaz 3 kvadrātiņus, tos satamborējot kopā, iznāks neliels paklājiņš. Kāpēc no kvadrātiņiem? Tāpēc, ka lielu, smagu darbu grūti rokās noturēt un grūti paredzēt attiecīgo krāsu dzijas daudzumu. Paklājam jābūt gana biezam un smagam. Izvēlos 3. nummura tamboradatu. Dziju jāsatin tik resnu, lai valdziņu var viegli izvilkt un naktī netirpst no pirkstu pārpūles rokas, bet tamborējums iznāk pietiekami blīvs. Katrai rokai tas nedaudz atšķirsies. Jātamborē sākumā nelielu paraudziņu.
Katru kvadrātiņu netamborēju uzreiz gatavu, jo grūti novērtēt katras krāsas dzijas daudzumu. Sākumā tamborēju visus centra gabalīņus ar vienas krāsas dziju. Dzijas krāsu var mainīt pēc cik rindām grib, vienīgi nav vēlams to darīt rindas vidū, attiecīgi mainīsies arī raksts. Man tumšie toņi visu laiku mijas ar gaišajiem, bet var tos grupēt savādāk, lai nebūtu tik raibs.
Ceru, ka iznāks mīļš ģimenes paklājs, katrs varēs tajā saskatīt ko no sava bijušā apģērba gabala. Sākam strādāt!

Tamboradatu tur labajā rokā tā, lai kāsītis vienmēr būtu vērsts pret tamborētāju. Tamborējumu tur kreisajā rokā. Apmetums ap rādītājpirkstu un plauksta tur dziju.

Veiksmi un labu izdošanos!

300 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Vakari paliek arvien tumšāki un garāki.... Varbūt patiešām jāsāk tamborēt :)

11 0 atbildēt

Kur pacietība kam šādam ?

3 0 atbildēt

Zinu, ka citi maisiņus griež strēmelēs un tamborē līdzīgus, tikai apļa formā. Kā grīdas dekoram nav ne vaina, ja vēl ir dažādu krāsu sajaukums, tad vsp izskatās super. emotion

1 0 atbildēt