local-stats-pixel

Eksperimenti ar Ķīnas ZS vecīša dāvanām27

Bija tumšs decembra vakars. Dvēselei prasījās kaut ko košu, krāsainu un savdabīgu. Līdz ar to pieslēdzos vienai no Ķīnas ZS vecīšu mājas lapām un apmaiņā pret simbolisku ziedojumu saņēmu solījumu atsūtīt interesantu dāvanu (atbilstoši summai kaut kā grūti to saukt par pirkumu).

Pasūtīju "Magic crystal soil hydrogel beads", pēc būtības to varētu tulkot kā ūdeni absorbējošus polimērus (turpmāk tekstā ūdens kristālus). Latvijā pārdošanā esmu tos redzējis, bet salīdzinot cenu ar Ķīnas ZS vecīša piedāvājumu atšķirība ir vismaz 10kārtīga.

Pirmie ūdens kristāli radīti ap 1960. gadu ASV ar nolūku palielināt ūdens izmantošanas efektivitāti sausajos reģionos. Nolūks to radīšanai bija reģionos, kur lietus ir reta vai ne pārāk bieža parādība, nodrošināt augu izdzīvošanu sausajos periodos. Tad tie bija visai nefunkcionāli un nepraktiski izmantošanai mājsaimniecībās. Gadu gaitā tie protams ir kļuvuši daudz efektīvāki.

Mūsdienās ūdens kristālus var izmantot augsnes (zemes) vietā vai kopā ar to augu audzēšanai, grieztu ziedu izvietošanai vai vienkārši kā dizaina elementu.
Pieejot radošāk vēl ir varianti izmantot tos kā sveču paliktņus ieberot kādā šķīvī vai arī aromātu uzturēšanai telpās (tad nepieciešams viņas piesūcināt nevis ar ūdeni, bet gan ar aromātisku eļļu). Protams ūdens kristālus var izmantot arī kā vienkāršu interesantu dizaina elementu iepildot tos caurspīdīgos traukos un izvietojot telpās.

Aukstā janvāra rītā saņēmu pastkastē uzaicinājumu ciemos uz pasta nodaļu un devos saņemt savu dāvanu.

Manis pasūtītie ūdens kristāli, uzsūcot šķidrumu, palielinās apjomā apmēram 100 reizes. Sevī uzsūkto ūdeni augiem viņi atdod 15-30 dienu laikā. Izmantojot vienus pašus viņi parasti kalpojot apmēram 2 gadus, kopā ar zemi kalpošanas ilgums var būt pat 7-9 gadi. Pēc tam, kad ūdens kristāli ir atdevuši šķidrumu, atkal uz diennakti nepieciešams tos iemērkt šķidrumā un pēc tam var izmantot atkārtoti.

To sastāvā ir arī pievienotas barošanas vielas augiem, piemēram slāpeklis, līdz ar to ēst ūdens kristālus laikam nebūtu ieteicams.

Ūdens kristālus var izmantot lielai daļai augu, izņemot tos, kam patīk sausa augsne (piemēram, kaktusi) vai arī tos, kurus vajag tikai reizēm mērcēt ūdenī (piemēram orhidejas).


Labs izmantošanas variants ūdens kristāliem ir arī uzbērt tos augsnei pa virsu podiņos gadījumos, kad brauc ilgstošākā ceļojumā. Tādā veidā ūdens kristāli pakāpeniski atdos tajos esošo ūdeni podiņos esošajiem augiem un neļaus tiem izžūt.

Turpmākajās bildēs un komentāros var aplūkot pirmos eksperimentus ar saņemto dāvanu.


P.S. Šis ir mans pirmais raksts, ja kaut kas nav īsti pareizi, tad lūgums nespārdīt pārāk stipri :)

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3 »
752 1 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 27

0/2000

Sapērc šitādus daudz, saber burciņās, nosauc par kaviāru, un kļūsti bagāts emotion

59 0 atbildēt

Biznesa ideja kā ražot lašu ikrus! emotion

29 0 atbildēt

O! Nebiju iedomājusies, ka tās bumbas varētu ar smaržīgām eļļiņām piesūcināt. emotion

 Vai gadījumā augiem nekaitē gaisma uz saknēm, ja tos stāda tikai bumbučos?

11 0 atbildēt

Katru dienu pirms ēšanas ierij pussauju, uzdzer puslitru ūdens un pēc mēneša vismaz 10kg nost kā likts! Pēc diviem vēl desmit, pēc trijiem tiek nolasīts testaments... emotion

2 0 atbildēt

-` Man ir atkarība no šitiem :D

2 0 atbildēt
Tadas Rezekne 50 sant. par pacinju var nopirkt
2 0 atbildēt

24. PORN UZ TRAUKA

2 0 atbildēt

Cik ilgi šis tur?

1 0 atbildēt

Šaubos vai palma būs dzīvotāja.

1 0 atbildēt

Mēs ar šitādiem pirmajās klasītēs spēlējāmies. :D

0 0 atbildēt

Nopirku 6 paciņas , audzēju, audzēju ,  nezināju , kā no tiem tikšu vaļā... Trīs  5l  spaiņi pilni ar bumbām.. emotion

0 0 atbildēt

ebaj šāda lietiņa maksā US $1.99

0 0 atbildēt

Kā vinus īsti sauc? :D

0 0 atbildēt

Gribu,gribu,gribu.Izskatās baigi feini.

0 0 atbildēt

Ļoti dekoratīvi, būs man arī tādi jānopērk, ir padomā pāris puķpodi ko ar šiem kristāliem aplaimot .

0 0 atbildēt

Mēs skolā kkur 2 gadus atpakaļ šitos skolas podā iemetām 5dienās, un tad 1dien viss pods bija ar tām bumbiņām, tāds diezgan krāsainsemotion

0 0 atbildēt

Skaisti, krāšņi...

0 0 atbildēt

Nav jau jāpērk ķīna tād us izmanto arī floristikas veikali, tikai tas šobrīd sen jau ir noiets etaps

0 0 atbildēt

Absolūtais:D

0 0 atbildēt

A cik liels ir tas aabols? emotion

0 0 atbildēt