local-stats-pixel fb-conv-api

Darba rīks tiem, kam sakņu dārziņš lielāks par pāris simtu kvadrātmetriem17

168 0

Saskatījos pa ziemu YouTube dažādus klipiņus par vagu dzīšanu, kartupeļu stādīšanu un citān lietām mazdārziņos. Traktorītis man tagad ir ar industriālajiem riteņiem, ar kuru vagas izdzīt vairs nevar, tadēļ lietas labā kas jādara. No saimniecībā atrodamām lietām (nopirkt nācās tikai riteņus) tapa viena cilvēkspēka vagu veidošanas rīks.

Attālums starp vagu centriem 70cm. Šķīvji man ir 25 cm diametrā, kas ir nedaudz par maz. Ideāli būtu ap 30-35cm diametrā, bet to izlabošu uz nākamo gadu.

Mazdārziņu īpašniekiem varētu ražot ko līdzīgu ar ātri noņemamu ķerras vannu un ātri pieliekamiem šķīvjiem, lemesi, kuri vajadzīgi vienu dienu gadā. Pārējā laikā būtu divriteņu dārza ratiņi. Gan jau ķīnieši drīz vien sāks ko tādu ražot.

Mazliet par to kā darboties ar šo verķi. 1) Ja stādām kartupeļus, tad ar lemesi izdzenam vadziņu kurā likt kartupeļus. Par marķieri izmanto šņori, gar kuru iet riteņa mala. Aizber vadziņu ar šķīvjiem. 2) Ja vajag vienkārši sadzīt vagas dārzam, tad marķieris iet pa šķīvju centru.

168 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Supper!!! Latvietis vienmēr kaut ko izštukos!!!

6 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

👍

3 0 atbildēt

Ķīniešu vīri viena cilvēka vilkmes dārzkopības inventārā parasti iejūdz sievu.

Kā gāja Tev?

3 0 atbildēt
3 0 atbildēt

Nākamo rakstu lūdzu par bišsaimniecību👍

3 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

Bet zirdziņš kur?

Mēs laukos vagojām ar zirdziņu.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt