local-stats-pixel fb-conv-api

DIY - A klases "karstais" pastiprinātājs9

193 0

papildināts ar vēl vienu A klases mazu pastiprinātāju.

Šodien tīrot putekļus šo pieslēdzu - šis ilgu laiku bija mans favorīts. Autors to radīja ar domu imitēt lampu skaņu. Jauda maza 8W A klasē. barošana apm 13-14V un 1A miera strāva. Siltumā attiecīgi tik pat aiziet. Bet šis nav pārnērīgi karsts. kādi 40 grādi maz - jo labi lieli radiatori. Barošnas bloks diezgan jaudīgs CRC tipa filts un tika biku modificēts paplielinor rezistora nominālu , jo bija 100Hz barošnas fons, tagad tas ir likvidēts.

Šis bija mans otrais pastiprinātājs, kurš nu jau ir ierindā gadus 5. Tapa balstoties uz N. Passa publikāciju. Ilgi domāju, līdz ķēros klāt - kā parasti.

Autors tos tirgoja par brangu naudiņu + DIY ļāva entuziastiem tos "ražot" pašiem - pat brenda novelcenes sūtīja gribētājiem ko līmēt uz kastēm .Ārzemēs viens no TOP 5 DIY pastūžiem noteikti. Laikam tāpēc ka vienkārša konstrukcija + pilns ar kitiem + labi skan. (rakstot šo rakstu šo klausos, nu skan ļoti labi un detalizēti...kas var citiem nepatikt, bet tādas jau ir tās dažādās gaumes-esmu dzirdējis arī N.Passa F4 klonu - tas skan "siltāk") Pēc tam radās versijas F5 turbo līdz pat 100W jaudai. šim izejas jauda A klasē 25W@ omi un diveriz mazāk @ 4omi . Vēl autors ieviesa potenciometru harmoniku spektra regulēšanai. Mans variants patērē apm. 200W no tīkla, tā kā nav diez ko ekonomisks + silst ar labi - var izmantot kā sildītāju - 120W aiziet siltumā (teorētiskā A klases efektivitāte push pull - 50% + vēl zudumi trafā un izejas pakāpēs) .Shēma ir simetriska + nav neviena kondensatora signāla ceļā, ka melomāniem parasti patīk emotion Jāatzīmē, ka pastiprinājuma koeficients nav liels - apm x5. tāpēc ar standarta CD pleijieri vai datoru uz pilnu jaudu šo neiekustināsi. Kā arī A klasei vajag daudz jaudīgāku barošanas bloku dēļ lielās miera strāvas - šajā gadījumā abiem kanāliem kopā , katrā plecā 2,6A.

Detaļas savācu ātri, jo nekā eksotiska tur nav izņemot ieejas lauktranzistorus, kurus izdevās tepat no lemona.lv pasutīt. Plašu izgatavošanas laikā radās "šaize" ar to ka netīšām plates izgatavoju spoguļskatā - nācās pārtaisīt. Bija vēl kādi sīkumi, bet viss strādāja diezgan raiti. Transformators 600VA no poļu Indel. Jā smags un milzīgs , un ja nav termistors primārajā pusē, var izsist drošinātājus, kad slēdz iekšā. To pēc tam ielodēju.

Skaļuma regulatoru neliku , jo izmantoju ar priekšpastiprinātāju.

Kā saka :

If you can't stand the heat, get out of the kitchen

Tad nu dažas bildes seko:

« 1  2  3 »
193 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

+! Un tagad mani kaimiņi klausās ļoti foršu mūziku! Un nav pat svarīgi - grib viņi to, vai negrib...

4 0 atbildēt

nu jā sprieguma kritumu uz rezistora, kas = ar miera strāvu pēc oma likuma emotion

3 0 atbildēt

šim gan nav tā jauda, lai kaimiņus traucētu emotion un mani klausīšanās paradumi parasti ir 1W robežās ...

3 0 atbildēt

atdod/pārdod man tos radiatorus - es tiem pielietojumu atradīšu emotion

3 0 atbildēt

jā, radiatori un trafs ir vienīgias kas tajā translācijas pastūzi ir derīgs.

3 0 atbildēt

Cepiri nost!emotion !3 bilde, diez vai, Tu meri stravu, drizak spriegumu, tas ta sikums, bet svarigs.

1 0 atbildēt

Super, man taaads  (x 3 močnāks) mētājas no krievu laikiem, ar identiskām, lielākām restēm sānos, plānoju atdzīvināt. Es paspēju paskandināt, bet lietains tusiņš ārā emotion sagandēja

1 0 atbildēt

Kadreiz bija tas translacijas pastuzis pirms sadega.Pirms izmetu,radiatorus gan nomonteju,vell tgd skapiti stav.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt