local-stats-pixel fb-conv-api

Baidies lidot?32

177 2

Baidies lidot?

Sveiki. Lielais ceļotais (es) esmu atpakaļ. :)

Šis nebūs ļoti garšs un produktīvs raksts. Bet ceru, ka jums būs interesanti :)

(citi mani raksti: http://www.spoki.lv/tribine/Celojums-uz-paradizi-Fuerteventura/569922 , http://www.spoki.lv/foto-izlases/Si-vieta-ir-jaredz/605450 , http://www.spoki.lv/automoto/Ciemojoties-TOP-GEAR-pasaule/570405 , http://www.spoki.lv/praktiskais/Budzeta-celosana-galvenie-noteikumi/601596 )

Esmu no daudziem cilvēkiem dzirdējis, ka viņi baidās lidot ar lidmašīnu. Viņu fobija pat neļauj viņiem pārliecināti skatīties uz lidmašīnu, ar ko viņi lidos.

Manuprāt tā ir liela kļūda... nekur ar lidmašīnu neceļojot, jums zūd iespējas ieraudzīt pasauli.

Pirmā lidošanas reize visiem ir bailīga, bet ar to jāsāk. Jo vairāk lidosi, jo mazāk paliks bail... kā saka, ienaidniekam jāskatās acīs.

Aerofobiķiem lidmašīnas ieskriešanas sākumbrīdī gribās izlekt no borta. Lidmašīnas motori sprēgā visā sparā. Neuztraucies un skaties pa logu! Līdojuma sākumā rodas sajūta, itkā tevi spiež pie krēsla. Līdz ar lidmašīnas noteikta augstuma sasniegšanu, pilots stabilizē lidmašīnu... līdz ar to rodas sajūta, itkā lidmašīna sāktu krist brīvā kritienā. Bet nestreso, turpini skatīties pa logu un redzēsi, ka viss ir kārtībā.

Lidmašīna uzņem ātrumu un sasniedz vajadzīgo augstumu. Kas varētu būt jaukāks par mākoņu un zemes izlūkošanu? Šajā lidojuma brīdi galīgi nav no nekā jābaidās!!!

Savukārt, līdz ar tuvošanos galamērķī, lidmašīna sāk samazināt augstumu. Ik pa brīdim, rodas krišanas sajūta. Iekļūstot mākoņos lidmašīna nedaudz sāks trīcēt. No trīcēšanas un turbulences aerofobiķiem ir visvairāk bail. Vienreiz man nācās nokļūt lielā lietū pirms nosēšanās. Sākās ļoti liela kratīšanās. Pat bagāžas plaukta durvis atvērās. Bet kas gan var notikt dēļ turbulences? Nokrist bagete no galdiņa vai somiņa no bagāžas plaukta? Nekas traks! Pēc tā gadījuma esmu dzīvs un šobrīd rakstu jums rakstu!!!

Varbūt jūs atceraties 2012.gada pirmo uzsnigušo sniegu, kas ļoti ātri arī izkusa. Tajā dienā es biju lidojis no Grieķijas uz Rīgu. Bija ļoti stiprs sānu vējš. Lidmašīna tik šūpojās pa labi - pa kreisi. Tas bija kā peldēt ar mazu laiviņu pa Gauju. Kad lidmašīnas šasijas bija tuvu asfaltam, vējš mūs sanesa uz labiem sāniem un pirmoreiz kopš seniem laikiem man palika bail. Bet professionālais pilots uzreiz izrisināja problēmu nostabilinot lidmašīnu ar eleronu palīdzību.

Viss ir drošāk, nekā jūs domājat!

Neticat stāstītajam? Tad ieskatīsimies oficiāliem faktiem!

177 2 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

''Eu, Edgar. Tā raķete kaut-kā aizomīgi lido uz mūsu pusi.'' emotion

Es atkal padsmit reizes esmu lidojis, bet ar katru reizi neomolīgāk paliek. Laikam vienkārši apzinies, ka atkal 3 stundas jānīkst lidmašīnā. xD

22 0 atbildēt

Vislabākais mierinājums: Neviens vēl gaisā nav palicis, visi ir nonākusi atpakaļ uz zemes.emotion

17 0 atbildēt

Es nekad neesmu nekur lidojis ;(

18 1 atbildēt
A ko darīt ja paceļoties un nolaižoties it īpaši smadzenes spiežas ārā..un nekas nepalīdz..un visu lidojumu laiku ausis totāli ciet..un vēl kādas trīs stundas pēc nosēšanās...un nākošās divās dienas ir migrena......ko tad? Un ir nepieciešams lidod(ienīstu)
16 0 atbildēt

Vissmieklīgāk ir, kad nosēžoties puse lidmašīnas takā tādās amerikāņu filmās applaudē. :D 

13 0 atbildēt

Ieskriešanās un pacelšanās brīdis man patīk. Forši spiež beņķī.

Nepatīk, kad griežas riņķī un stipri sasveras. Nu un protams klusuma brīdis nosēšanās laikā. Tāda spriedze jūtama :D

9 0 atbildēt
Nekas nelīdz..un tas nav nepatīkams bet šausmīgs.....bet......vispār riebjas pārvietošanās līdzekļi..labāk lai izdomā teleportu
8 0 atbildēt

Labs raksts ++ tu pat pārliecinātu Obamu kļūt par Latvijas prezidentu emotion

8 1 atbildēt

es esmu lidojusi un man ļoti patika pacelšanās un nolaišanās parasti ja ir veiksmīga nolaišanās visi aplaudē.Bet man nepatīk  griešanās jo bieži aizkrīt ausis un ir spiediens tā ka apsāpas galva

4 0 atbildēt

Man arī pirmajā reizē nebija bail. Turbulenci izbaudu - tas pats kas autobusā pa Latvijas ceļiem. Garāki lidojumi ~ 10h ir vesela romantika, glītas meitenes nes bezmaksas maltītes, nebaudāmas, bet savā ziņā baudāmas, var iedzert štruntīgu vīnu. Var paspēt iepazīties ar blakussēdētāju, izgulēties, sakārtot domas, noskatīties kādu filmu, ja krēsli ir aprīkoti ar ekrāniem. Nosēšanās gan man nepatīk, tad man ļoti spiež uz ausīm, bet esmu ievērojis, ka lielie laineri sēžas lēzenāk nekā salīdzinoši mazie Ryanair un Airbaltic lidaparāti, jo lēzenāk sēžas, jo vieglāk ausīm.

3 0 atbildēt
Esmu lidojusi kkaadas 60-80 reizes. Ryanair laba spiediena mazinashanas kvalitaate
2 0 atbildēt

Man pagājušo  vasar bija pirmā reize, un ja godīgi man ebija nemazāko baiļu pazīmju, istenībā man radās tada kā atkarība no pirmās reizes un tgt gribu vēl. emotion

2 0 atbildēt

Man nav bail lidot, man ir bail sāpīgi nokrist emotion Tapēc labāk dodu priekšroku sauszemes transportam.

1 0 atbildēt

já, man arí bail lidot,  kaut péc statistikas tas ir viens no droshákajiem transporta veidiem... Tétis mani mierina lai nebaidos, ka neviena lidmashína nepaliek gaisá...

1 0 atbildēt

Es drīz lidošu uz Turciju... emotion

Man jau tā ir bail, ka tur notiek netšlu karš un bumbas spridzina u.t.t.

Un es arī pirmo reizi lidošu, takā liels paldieska nomierināji... ;dd emotion

0 0 atbildēt

Klausies eu Edgar ,tas ir normāli ka mēs krītam taisni uz leju!!!!!

0 0 atbildēt

Mana taktika jau otro gadu - Pudele ar Jack Daniels, plus nomierinosa tablete, lidojums paiet ka nebijis emotion

0 0 atbildēt
nekad nevar zinat kas notiks.
1 1 atbildēt

kad ir pacelšanās un nolaišanās vajag kaut ko kožļāt sūkāt ķādu ķonfekti bet ja jums nekas tāds nav tad pietiks ar mutes ataisīšanu lai neaizkrīt ausis

0 0 atbildēt

baigā auraemotion

0 1 atbildēt