local-stats-pixel

Atkal omes padomi5

237 0

Ko darīt ar āboliem mājas apstākļos, kas tagad krīt un krīt zemē? Nevar taču visus šķūrēt uz komposta kaudzi, vismaz labākos no labākajiem jācenšas pārstrādāt ziemai, lai nav jāpērk dārgās izstrādājumu burkas ar neskaitāmām piedevām kā garšas uzlabotāji, biezinātāji, krāsvielas u.t.t.

Parādīšu kā no āboliem vāru biezeni un arī kādu knifiņu.

Saprotams, ka ābolus vispirms kārtīgi jānomazgā, kaut arī tie krituši zālītē, jo katru mazdārziņu pārstaigā vienmēr sveši kaķi un tie nav tie jaukie murrātāji, ko mums Tēvocis Sems rāda. Tagad rudenī, tie vispirms ir tie, ko mūsu pašu cilvēki pametuši. Bieži tie ir pusbadā un arī slimi. Piedodiet, ka novirzījos no galvenās tēmas.

Pirmais jautājums parasti ir - vai abolus mizot vai nē. Mana atbilde ir nē, ja miza nav kraupaina raiba vai kā citādi bojāta un, ja ābele nav miglota ar indīgām vielām. Mizās ir ļoti daudz vērtīgu vielu mūsu organismam un pat vairāk kā ābola iekšā. Biezenis būs arī daudz aromātiskāks.

Man patīk biezenis no pusgataviem āboliem, sevišķi cienu antonovkas.

Vārīšanai ābolus speciali nesmalcinu sīki, tikai tikdaudz, lai izgrieztu bojātas vietas un noņemtu bojātās mizas un serdes. Turpinājums bildēs.

Reklāma
Reklāma
237 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

 emotion 

4 0 atbildēt
😀😀😀
4 0 atbildēt

Labs padoms, ja nebūs slinkums, un būs laiks, pamēģināšu. emotion  emotion 

4 0 atbildēt
Izskatās garšīgi.
2 0 atbildēt

Viena pati mielojies,varēji uzaicināt ciemos,lab jokoju.

2 2 atbildēt