Ir lietas, ko zināja jau mana omīte.
1.Labu citrona-apelsīna garšvielu var sagatavot mājās.
Ir lietas, ko zināja jau mana omīte.
1.Labu citrona-apelsīna garšvielu var sagatavot mājās.
Tagad lielveikalos nopērkamie augļi ir pārklāti ar vaska aizsardzības kārtu, ko aukstā ūdenī nomazgāt nevar. Citronus un apelsīnus var mazgāt karstā ūdenī, vaska kārta nokusīs, turklāt augļi sāks pastiprināti smaržot. Tūdaļ tie jānoslauka sausi salvetē vai dvielī. Uz vienu citronu ņemu 2-3 apelsīnus.
Visiem augļiem norīvēju mizu ar smalku rīvi. No citrona izspiežu klāt arī sulu.
Pievienoju cukuru tik cik kūst.
Saleju burciņā. Ledusskapī var uzglabāt vairākus mēnešus, bez ledusskapja vēsā vietā dažas nedēļas. Lietoju kā aromātisku garšvielu desertos, pie mīklām, biskvītiem, želejām. Bez apelsīna mizas nav tas efekts.
Tagad daudzi nemaz nezina ko nozīmē gaļu nokveldināt. Tas nozīmē, ka pirms gatavošanas gaļa jāapstrādā ar verdošu ūdeni. Tas ir domāts gaļai, ko vārīs zupā vai aukstajā gaļā. To dara tā: nomazgātu gaļu pārlej ar aukstu ūdeni, lai visa apsegta, jāuzvāra un vēl dažas minūtes jāpakarsē kamēr iznāk putas. Tad gaļu jāizņem no katla, jānoskalo. Katls rūpīgi jāizmazgā, parasti pie tā malām un dibenā jau salipušas putas.
Liek gaļu vārīt tīrā ūdenī. Pievieno garšvielas. Lauru lapas pievieno beigu etapā.
Sīpolam apakšējās mizas var atstāt krāsas uzlabošanai. Jāvāra uz lēnas uguns, lai buljons nekļūtu duļķains.
Gatavo gaļu sasmalcina un pārlej ar izkāstu buljonu. Jākāš obligāti, jo iespējams, ka atdalījušies vārot ir sīkie kauliņi.
Tikai tas, kurš pats izmēģinās vārīt auksto gaļu abos veidos, turpmāk vārīs tikai no kveldinātas gaļas. Starpība ir ļoti liela. Es dažreiz pirms īstās vārīšanas, gaļu nedaudz apcepu tajā pašā katlā, tad leju turpat pāri no tējkannas verdošu ūdeni un turpinu vārīt līdz gatavībai.
Vēl daži mēneši un sēsim uz palodzēm kastiņās tomātus. Daudzi izmanto savas sēklas. Es rudenī no tomāta izņemtās sēklas tikai nedaudz noskaloju tīrā ūdenī, tad salieku uz papīra salvetes. Tur tās pašas piekalst, nekas nav jālīmē. Pavasarī ar visu papīru lieku kastiņā un pārkaisu zemi. Tomāti sadīgst piefiksētos attālumos un ar izpiķēšanu vieglāk.
Pomelo. Šis brīnišķīgais auglis Latvijā lielveikalos parādījies tikai pēdējos gados. Šim auglim ir ļoti daudz cilvēka organismam nepieciešamu vielu. Daudz labu īpašību piedēvē šim auglim.
Gribu brīdināt, ka labumu arī jāuzņem ar mēru. Tas, ka pazemina asinsspiedienu, jau pārliecinājos pati. Cilvēkiem ar zemu asinsspiedienu iesaku ēst piesardzīgi.
zupā jeb aukstajā gaļā
Vārds jeb ir tas pats kas =. Nevajag jaukt jeb ar vai.
Nevar teikt zini jeb mini. Arī šovam nosaukums tika samainīts jeb izlabots.