Ledus trauciņš ir ļoti praktisks piederums, un ūdens nav vienīgā lieta, ko tajā var sasaldēt.
Ledus trauciņš ir ļoti praktisks piederums, un ūdens nav vienīgā lieta, ko tajā var sasaldēt.
Sagriez zaļumus, sapildi trauciņos un uzlej pa virsu olīveļļu – tie saglabāsies lieliski un noderēs, gatavojot ēdienu.
Sasaldē piparmētru lapiņas. Kad uzvāri karstu tēju, iemet vienu kubiņu krūzē – tādējādi tēja būs uzreiz dzeramā temperatūrā un ar jauku piparmētru piegaršu.
Kad izvāri gaļu, buljonu neizlej, bet sapildi ledus traukā. Šādi iegūsi paša taisītus buljona kubiciņus – bez e-vielām un par velti!
Sasaldē puķes ledū un izmanto to, kā oriģinālu rotājumu ballītei.
Ja tiešām nekādi nevari piebeigt aizvakar attaisīto vīna pudeli un baidies, ka tas būs izgarojis, nelej ārā! Sapildi ledustrauciņos un uzlabā, cik vien ilgi vēlies. Varēsi izmantot ēdiena gatavošanā vai pievienot limonādei.
Sasaldē kafiju, pievieno pienu un ledus late gatava!
Ja rīko Helovīna ballīti…
…izmanto iespēju nobiedēt savus viesus!
Pilns ledusskapis ar olām, kurām drīz iztecēs termiņš, vairs nav problēma. Saldē visu olu kopā vai atdali baltumu no dzeltenuma. Runā, ka šādi olas varot glabāt veselu gadu.
Sanāca garšīgi, bet visu neapēdi? Uzlabā nākamajai reizei.
Visu kaudzi jau vienā reizē nemaz nevar apēst!
P.S Pēc tam, kad produkti ir sasaluši, izņem tos no trauciņa, saliec maisiņos un glabā saldētavā. Tādējādi tev nevajadzēs simts ledustrauciņus dažādiem produktiem.